Tinerii care se angajează ar putea primi bani de la stat. Despre ce sume este vorba

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), implementează un program de acordare a stimulentelor pentru tinerii care se angajează, conform unei declarații făcute vineri de către minister.

Statul îi ajută pe tinerii care se angajează / foto: Pixabay
Statul îi ajută pe tinerii care se angajează / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor furnizate, suma inițială a stimulentului este de 1.000 de lei și se acordă tinerilor șomeri neindemnizați care reușesc să găsească un loc de muncă. În plus, Ministerul Muncii oferă o primă de inserție în valoare de 1.794 de lei (echivalentul a trei ISR) pentru absolvenții înregistrați în baza de date a ANOFM care reușesc să se angajeze în decursul a 60 de zile de la absolvire.

Conform comunicatului oficial, prima de angajare este împărțită, jumătate fiind acordată la momentul angajării, iar cealaltă jumătate după 12 luni de la angajare.

În ceea ce privește primele de mobilitate, acestea includ:

Prima de încadrare, care poate ajunge până la 55 de lei pe zi, pe o perioadă de 12 luni, pentru tinerii care se angajează la o distanță mai mare de 15 km față de domiciliul lor.

Prima de instalare în valoare de 12.500 de lei, destinată tinerilor care sunt nevoiți să-și schimbe domiciliul pentru a accepta un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliul lor anterior.

Prima de relocare în sumă de 900 de lei lunar, pe o perioadă de 36 de luni, pentru a acoperi 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care sunt obligați să-și schimbe domiciliul din cauza angajării la o distanță mai mare de 50 km față de locul de reședință anterior.

Integrarea tinerilor pe piața muncii este foarte importantă

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a subliniat importanța integrării tinerilor pe piața muncii și a anunțat că ministerul oferă și servicii de consiliere profesională și profilare, formare profesională, precum și evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale dobândite. De asemenea, aceasta a evidențiat importanța ca cât mai mulți tineri români să se întoarcă în țară pentru a contribui la dezvoltarea societății locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net