Compania de top care urmează să concedieze sute de angajați! Un sfert din magazine se vor închide

Vești proaste pentru angajații unei mari companii prezente și în țara noastră! Cei de la H&M urmează concedieze nu mai puțin de 588 de angajați și va închide 28 de magazine din Spania. Este vorba despre peste un sfert din numărul total de magazine H&M prezente în această țară.

Sute de angajați vor fi concediați / foto: Shutterstock
Sute de angajați vor fi concediați / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că cei de la H&M au anunțat vineri că urmează să închidă 28 de magazine din Spania, iar, odată cu acestea, vor concedia sute de angajați. În Spania funcționează și Inditex, proprietarul magazinelor Zara și cel mai important competitor al celor de la H&M.

Se pare că sindicatele CCOO și UGT au emis un comunicat în comun faptul că cei de la H&M doresc să facă aceste disponibilizări din motive organizatorice, productive, dar și din cauza unor motive economice care nu au fost specificate la acest moment.

Cei de la H&M au 91 de magazine în Spania, iar undeva în jur de 4.000 de oameni lucrează pentru această companie. Acum, se pare că 28 dintre aceste magazine urmează să se închidă.

H&M închide 28 de magazine în Spania

Se pare că faimoasa companie a anunțat încă din anul 2022 planul de a reduce numărul angajaților săi de-a lungul globului cu 1.500. În Spania, H&M deja redusese numărul angajaților cu 400, în anul 2021.

„Considerăm că măsura este prea agresivă şi că este posibil să căutăm soluţii care să nu implice pierderi de locuri de muncă”, au comunicat sindicatele din Spania, vorbind despre măsura luată de către cei de la H&M. Liderul sindicatului CCOO, Angeles Rodriguez, a mărturisit faptul că a fost surprins de anunțul disponibilizărilor făcut de către cei de la H&M.

Se pare că această companie nu este singura de acest fel care a fost nevoită să ia decizii de acest fel. Și alți retaileri de modă au închis magazine mai mici în anii trecuți. În același timp, pe măsură ce comerțul electronic devine din ce în ce mai popular, companiile aleg să își păstreze în funcțiune doar centrele emblematice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net