Un „cocktail” banal ne poate scăpa rapid de răceală! Rețetă simplă e iubită de toți românii

Ultima actualizare:

Din păcate, această perioadă din an este una în care există un mare risc de a ne îmbolnăvi, iar răceala și gripa sunt o problemă foarte comună. Dacă deja ne-am îmbolnăvit, pe lângă medicamentele prescrise de medic, este bine să nu neglijăm rolul pe care dieta îl poate avea pentru sprijinirea sistemului nostru imunitar!

Dieta poate avea un rol important atunci când suntem răciți
Dieta poate avea un rol important atunci când suntem răciți

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, un lucru extrem de important atunci când suntem răciți este să avem grijă să mâncăm bine și sănătos. O mâncare bună ne poate oferi o senzație de comfort, iar sistemul nostru imunitar poate fi sprijinit de preparatele pe care le punem în farfurie.

Când ne confruntăm cu o răceală, există unele alimente care nu trebuie să ne lipsească! În primul rând, este foarte important să consumăm cât mai multe lichide, fie că este vorba despre apă, ceaiuri calde, ori diferite tipuri de supă. Lichidele ne vor menține hidratați și vor ajuta la eliminarea toxinelor din organism, atunci când suntem răciți.

Supa este alegerea perfectă când suntem răciți

Efectele benefice ale supei de pui împotriva răcelii deja au ajuns un stereotip, iar această faimă a apărut pe bună dreptate. Ea are anumite proprietăți antiinflamatorii și ne poate ajuta să scăpăm de unele simptome ale răcelii. De fapt, această supă este cunoscută și ca un „cocktail anti-răceală”.

De asemenea, este foarte important atunci când suntem răciți să consumăm îndeajuns de multă vitamina C. Ea ne va ajuta să ne întărim sistemul imunitar și să depășim răceala mai repede. Mai precis, suntem sfătuiți să consumăm îndeajuns de multe citrice, kiwi, căpșuni, broccoli, sau ardei roșii, pentru a oferi organismului nostru îndeajuns de multe vitamine.

O altă opțiune extrem de utilă pe care natura ne-o oferă împotriva răcelii este și ghimbirul. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, cât și antivirale. Dacă avem grijă să consumăm ghimbir în timp ce suntem răciți, sistemul nostru imunitar se va întări, iar, astfel, vom depăși mult mai rapid problema.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net