Alimentele banale care ne pot proteja împotriva cancerului! Ce ne recomandă specialiștii

O dietă echilibrată ne va fi de ajutor nu doar la menținerea unei greutăți ideale, dar, în general, ne va putea oferi o stare de sănătate mult mai bună. Iar anumite alimente pot da o mână de ajutor organismului nostru, iar, astfel, riscul de a dezvolta o formă de cancer va fi mult mai scăzut.

Ce recomandari ne dau specialiștii / foto: Freepik
Ce recomandari ne dau specialiștii / foto: Freepik

Potrivit celor de la adevarul.ro, prevenția este crucială, atunci când vine vorba despre sănătatea noastră. Iar Corneliu Saradan, medic al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, ne spune ce alimente trebuie să consumăm mai des, dacă vrem un organism mai sănătos. Mai mult decât atât, unele dintre aceste alimente pot fi foarte utile în prevenirea cancerului.

„Sunt 50 de alimente care ne ajută să luptăm împotriva cancerului. Cancerul este o problemă care în România ocupă locul doi după bolile cardiovasculare. Sunt numeroase alimente de la cartof, portocală, kiwi, și până la fel de fel alimente care conțin în principal vitamina C, A vitamina E și alți antioxidanți”, ne explică medicul, potrivit sursei citate.

Printre aceste alimente atât de utile corpului nostru se numără semințele de orice fel, usturoiul, cât și cruciferele (mai precis, varză, conopidă, kale, sau broccoli). Studii efectuate la Universitatea din Michigan (Statele Unite) au arătat că boabele de fasole sunt utile împotriva cancerului de colon.

Alimentele necesare pentru o viață sănătoasă

Însă, nu numai alimentele în sine sunt utile pentru o dietă echilibrată, ci și anumite tipuri de plante. De exemplu, mușețelul este extrem de util pentru sănătatea noastră! Există mai multe studii medicale care atestă proprietățile anxiolitice ale mușețelului, el putând fi util și pentru probleme precum insomnia, stres cronic, sau chiar și cancer.

„Este foarte important ce anume mâncăm. Avem nevoie de aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate fabrica pe care îi ia doar din alimente. De asemenea avem nevoie de calorii pentru a desfășura activitățile fizice și pur și simplu pentru a supraviețui. Este important să consumăm alimente în mod echilibrat, din toate grupele alimentare”, mai spune medicul Corneliu Saradan, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net