Un anunț de angajare a stârnit revolta. Ce trebuia să facă o badantă în Italia pentru 4 euro pe oră: „Nu se vor schimba niciodată!”

Ultima actualizare:

Un anunț de pe platformele cu oferte de job-uri a stârnit mare indignare în rândul celor care vor un loc de muncă de badantă, în Italia. Un pensionar oferea 500 de euro, pe lună, pentru 15 ore de muncă în fiecare zi. Plus că persoana respectivă trebuia să se ocupe și de curățenie și pregătirea meselor, scrie adevărul.ro. 

Cat căștigă o bacantă, în Italia Foto: Shutterstock
Cat căștigă o bacantă, în Italia Foto: Shutterstock

Ce treburi trebuia să facă badanta

În anunț se căută o badantă care să lucreze 6 zile pe săptămână, cu un total de muncă de 29 de ore pe săptămână. Doritorul a postat și câteva detalii despre persoana de asistat, aceasta fiind în vârstă și cu probleme grave de sănătate. Pe lângă grija persoanei care are nevoie, badanta trebuie să mai îndeplinească și alte treburi casnice, precum: curățenie în casă, pregătirea meselor, dar și administrarea terapiilor.

Câți bani se ofereau pentru aceste servicii 

Pentru toate aceste servicii se ofereau 500 de euro/lună, adică puțin peste 4 euro/oră. Având în vedere suma mică de bani și cantitatea mare de lucru, anunțul a stârnit în scurt timp revolta internauților. 

„Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro/oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate? Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată", a scris o femeie îndignată. 

Ce au declarat internauții

„Sunt șocată, nu e posibil să existe astfel de persoane. Această conversație o fac publică pentru toți acei oameni care spun că unii vor să stea acasă pe canapea, fără să muncească, pentru a obține venitul de cetățenie”, a spus o femeie. 

„Nu e nimic nou, așa se plătește în toată regiunea Campania și mai ales «la negru». Ore absurde și muncă prost plătită. Ar trebui făcute cât mai multe controale la toți cei care exploatează lucrători sub deviza «nu-ți convine, poți pleca»”, sună mesajul de pe rețeaua de socializare.

Ce spune managerul unei agenții de recrutare din Italia

Giorgia Gollino, manager agenție de recrutarei Italia„Am observat că vin mai puțini români să muncească aici. Unii au lucrat câțiva ani, au economisit și s-au mutat înapoi în România.”

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net