Satul superb unde poți să-ți cumperi o casă cu doar 3 euro. Oricine și-ar dori să locuiască aici

În orașul Sambuca di Sicilia, o proprietate poate fi achiziționată pentru doar trei euro. Acesta este al treilea lot de case pus la vânzare în ultimii cinci ani, lot care include 12 clădiri distincte.

În Sambuca di Sicilia o casă costă și 3 euro / foto: Vsitsicily.info
În Sambuca di Sicilia o casă costă și 3 euro / foto: Vsitsicily.info

Inițiativa a debutat cu un succes răsunător în 2019 și a fost urmată de o nouă rundă de vânzări în 2021, ambele atrăgând un interes semnificativ din partea cumpărătorilor, majoritatea fiind cetățeni străini.

Inițiativa a avut un real succes internațional

Primarul orașului din Sicilia a subliniat că această ofertă a stârnit interesul internațional, consolidând astfel imaginea orașului pe plan global.

Oficialitățile din Sambuca di Sicilia au dat asigurări potențialilor cumpărători că toate clădirile sunt structurate solid și necesită doar renovări pentru a deveni locuibile.

Această campanie de vânzări a avut un impact pozitiv major asupra economiei locale, generând un influx de 20 de milioane de euro. Acest succes a demonstrat potențialul unor astfel de inițiative de a revitaliza comunitățile depopulate.

În contrast, alte orașe italiene cu probleme similare, precum satul medieval Patrica, situat la sud de Roma, au încercat să implementeze programe similare, dar s-au confruntat cu dificultăți în a localiza foștii proprietari pentru a obține permisiunea de a vinde casele abandonate.

Cum arată locuințele

Locuințele disponibile în această ofertă recentă sunt case individuale, cu două sau trei camere, având o suprafață cuprinsă între 50 și 80 de metri pătrați. Acestea sunt construite din pietre de culoare maro-aurie și sunt dispuse pe unul până la trei etaje.

Multe dintre ele sunt prevăzute cu balcoane din fier forjat care oferă vederi asupra aleilor pietruite și teraselor panoramice. De asemenea, multe dintre case păstrează ușile originale din lemn vopsit în verde, împodobite cu arcade și ferestre decorate.

Costurile de renovare variază în funcție de starea proprietății. În general, renovările pot începe de la 30.000 de euro pentru o reabilitare simplă, însă pot ajunge la peste 200.000 de euro dacă cumpărătorii doresc să transforme casele în refugii de lux.

Care este singura condiție care trebuie îndeplinită

Conform regulamentului impus de autorități, cumpărătorii sunt obligați să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani de la achiziție.

În caz contrar, aceștia riscă să piardă garanția depozitului, o măsură menită să asigure că proprietățile vor fi restaurate și integrate în peisajul urban într-un interval de timp rezonabil.

Astfel, inițiativa nu doar că atrage noi locuitori și investitori în Sambuca di Sicilia, dar contribuie și la păstrarea patrimoniului arhitectural și cultural al orașului, revitalizându-l atât din punct de vedere economic, cât și social.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net