Se pregătesc noi semafoare! Vor arăta roșu, verde, galben și alb. Ce semnifică ultima culoare

În viitorii ani, s-ar putea să vedem semafoare cu patru culori, având ca scop creșterea eficienței traficului rutier. În plus față de culorile tradiționale - roșu, galben și verde - se propune introducerea unei culori noi: alb.

În viitor, semafoarele ar putea avea patru culori / foto: Pixabay
În viitor, semafoarele ar putea avea patru culori / foto: Pixabay

Această măsură devine necesară pentru a gestiona traficul autovehiculelor autonome, care funcționează fără intervenția umană.

În Michigan, autoritățile sunt deja în proces de dezvoltare a unui astfel de sistem, care presupune adăugarea unei lumini albe în combinație cu roșu, galben și verde.

Henry Liu, un profesor de inginerie civilă care conduce un studiu la Universitatea din Michigan, susține că implementarea acestui nou sistem de semnalizare ar putea fi mai aproape decât credem.

„Așteptările privind progresul inteligenței artificiale sunt într-o creștere rapidă, și cred că momentul acesta se apropie”, a afirmat el.

Totuși, cercetătorii nu sunt singuri că va fi totuși necesară o a patru culoare

Ali Hajbabaie, un profesor asociat de inginerie la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, explică că atunci când semaforul este alb, șoferii doar trebuie să urmeze vehiculul din fața lor, în loc să fie atenți la culoarea clasică roșie sau verde.

Deși studiile lui Hajbabaie se concentrează pe utilizarea unei lumini albe, el precizează că culoarea specifică nu este crucială.

Există posibilitatea ca semafoarele existente să fie suficiente, modificându-le să clipească în roșu și verde simultan pentru a semnala că vehiculele autonome au dreptul de trecere.

Pentru succes, este esențial ca acest nou sistem să fie adoptat la nivel global, așa cum sunt semafoarele tradiționale, conform informațiilor de la Associated Press.

Ce reprezintă culorile semaforului clasic

Roșu: semnalizează oprirea completă a vehiculelor. Este folosit pentru a indica că traficul trebuie să se oprească și să rămână oprit până când semaforul devine verde.

Galben (sau portocaliu): semnalizează avertizarea. Este folosit pentru a indica că semaforul se va schimba din verde în roșu și că șoferii trebuie să încetinească și să se pregătească pentru oprire.

Verde: semnalizează permisiunea de a merge. Este folosit pentru a indica că traficul poate circula și că este sigur să se continue deplasarea în direcția indicată de semafor.

image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net