Secretele murdare din familia lui Liliane Bettencourt, moștenitoarea imperiului L'Oreal

Ultima actualizare:

    Liliane Bettencourt a murit la vârsta de 94 de aniFoto: Getty Images
Liliane Bettencourt a murit la vârsta de 94 de aniFoto: Getty Images

Liliane Bettencourt, celebra moştenitoare şi proprietară a grupului francez L'Oréal, a încetat din viaţă, miercuri, 20 septembrie, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său opulent din Paris, Neuilly-sur-Seine. Moartea acesteia a fost confirmată de Jean-Paul Agon, președintele și directorul executiv al grupului de cosmetice L’Oréal Paris.

Ea a fost singura fiică a Eugeniei Schueller, un chimist, care a creat în 1907, în apartamentul său din Paris,  o vopsea de păr pe care a numit-o Auréale. Ulterior, afacerea sa a fost redenumită L’Oréal , în anul 1939.  Produsele L’Oréal au fost preluate de branduri precum Lancôme, Maybelline, Helena Rubinstein, Giorgio Armani și alte branduri cu renume, care au adus un venit de 26 miliarde de dolari, devenind astfel un ajutor economic important pentru Franța.

Liliane s-a născut în Paris pe 21 octombrie 1922. Aceasta  a crescut într-un mediu plin de secrete. Tatăl ei a fost un simpatizant nazist, care a susținut o organizație fascistă franceză în anul 1930 și a fondat o mișcare de război împotriva bolșevismului, iudaismului și francmasonilor. Acesta a fost scutit de urmărire penală datorită aliaților săi politici, inclusiv a viitorului său ginere, care l-a susținut și s-a alăturat Rezistenței.

Inovația a lui a fost revoluționară. Într-o perioadă în care femeile își puteau colora părul doar în negru și roșu folosind coloranți naturali, L’Oreal a fost primul produs care folosea substanțe sintetice stabile.

În 1950, Liliane Schueller s-a căsătorit cu André Bettencourt, descendentul unei vechi familii romano-catolice Normand.  El a fost un propagandist virulent anti-semitic din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Căsătoria cu acesta a adus o afiliere politică familiei. Între anii 1954 și 1973, el a servit guvernelor conduse de Pierre Mendes-France, Charles de Gaulle și Georges Pompidou, urmând ca, în anul 1986, președintele François Mitterrand să-i ofere statutul de prim-ministru.

André Bettencourt și-a dat demisia în 1994 după ce a ieșit la iveală că s-a alăturat grupului fascist Le Cagoule, în anii premergători războiului. Atunci, el a scris 60 de articole anti-semite pentru publicația La Terre Francaise, de profil nazist. El a admis că le-a scris și și-a cerut scuze, afirmând că sunt doar „erori ale tinereței”. El a spus că a încercat să își îndrepte greșelile alăturându-se Rezistenței.

De-asemeni, a ieșit la iveală și faptul că tatăl lui Liliane, în afară că a susținut La Cagoule în anii ’30, a fondat Mișcarea Socială Revoluționară anti-Semită în timpul războiului, achiziționând o proprietate în Karlsruhe, Germania, care a fost confiscată de la evrei în 1938. În cele din urmă, a devenit sediul L’Oréal din Germania.

Liliane Bettencourt a fost implicată intr-un scandal judiciar de „abuz de slăbiciune” care l-a vizat pe fostul său fotograf, François-Marie Banier. Scandalul a început după ce, în 2007, fiica moştenitoarei L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers, a depus plângere împotriva fotografului, acuzându-l că a profitat de vulnerabilitatea mamei sale pentru a obţine donaţii de sute de milioane de euro. François-Marie Banier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 158 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net