Semnal de alarmă din partea OMS! În șase săptămâni, jumătate din populația Europei va fi infectată cu Omicron

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț care ar trebuie să îngrijoreze și să fie luat în serios. În aproape șase săptămâni, este foarte posibil ca jumătate din populația Europei să fie infectată cu Omicron. Chiar dacă vorbim despre o tulpină mai puțin agresivă decât Delta, ea este mult mai contagioasă. Motiv pentru care sistemul sanitar din tările UE, inclusiv România, ar putea să ajungă în pragul colapsului. 

omicron romania jpg

Mai mult de jumătate din populația europeană se va infecta cu  Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni, este cel mai recent anunț al Organizației Mondiale a Sănătății. Anunțul a fost făcut marți de Hans Kluge, un înalt oficial OMS care a și explicat logica acestei afirmații.

Țările din Europa au înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID în prima săptămână a anului 2022. Asta înseamnă mai mult decât dublarea numărului de cazuri într-o perioadă de două săptămâni, a precizat Kluge. "În acest ritm, peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a spus oficialul OMS.

Kluge a invocat datele din ultimele săptămâni care confirmă că Omicron este extrem de transmisibilă, deoarece mutațiile îi permit să adere mai ușor la celulele umane și să îi infecteze pe cei care au fost anterior bolnavi de COVID sau care s-au vaccinat.El a mai exemplificat cu situația din Danemarca, unde cazurile Omicron au explodat în ultimele săptămâni.

Rata de spitalizare a cazurilor COVID-19 printre pacienții nevaccinați a fost de 6 ori mai mare decât printre cei care s-au vaccinat cu schemă completă în săptămâna de Crăciun, susține Hans Kluge.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net