Și-a decapitat soția și s-a plimbat cu capul ei pe stradă. Povestea Monei stârnește revoltă în Iran

Ultima actualizare:

Un bărbat iranian și-a decapitat soția și s-a plimbat cu capul acesteia pe stradă, în văzul tuturor, zâmbind mândru. Este pedeapsa pe care femeia, o copilă de doar 17 ani, a primit-o pentru că i-ar fi fost infidelă, deși acest lucru nu a putut fi dovedit. Opinia publică este îngrozită și șocată, iar imaginile care au apărut, pentru o vreme, pe Internet au produs un val de critici și repulsie.

image

Un videoclip cu un bărbat care se plimbă pe stradă cu capul tinerei sale soţii, pe care tocmai o decapitase, a produs şoc şi indignare în Iran. Tânăra, care s-a căsătorit la doar 12 ani și era mama unui copil de trei ani, a fost ucisă de soțul și cumnatul ei. Motivul? Unul absolut aberant! Ea a fost acuzată că și-ar fi înșelat bărbatul, dar nu există nici o dovadă împotriva ei. Cu toate acestea, criminalul a pus mâna pe cuțit și a comis oribila faptă. Mona, din păcate, nu a avut nici o șansă la viață. 

Suspectată de adulter, ea a fost asasinată duminică de soţul şi cumnatul său în localitatea Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, din în sud-vestul ţării. 

Criminalii au fost arestați. Ce cere mofidicarea legii în Iran 

Luni, cei doi bărbaţi au fost arestaţi, a anunţat poliţia locală, iar povestea s-a răspândit cu repeziciune în întreaga țară,iar apoi în presa din întreaga lume. „O fiinţă umană a fost decapitată, capul i-a fost arătat pe stradă, iar criminalul era mândru. Cum putem să acceptăm o astfel de tragedie? Trebuie să acţionăm pentru a opri crimele împotriva femeilor”, a scris cotidianul reformator Sazandegi. Reacțiie au continuat să curgă: „Mona a fost victima unei ignoranţe devastatoare, suntem cu toţii responsabili de această crimă”, şi-a exprimat la rândul său indignarea cineasta feministă Tahmineh Milani, într-o postare pe Instagram.

Reacţionând la această dramă, mai mulţi activişti pentru drepturile omului au cerut autorităţilor să reformeze legea privind protecţia femeilor împotriva violenţei în familie și împoriva abuzurilor la care sunt, zilnic, supuse. 

Povestea tragică a Monei este povestea altor sute, poate mii de femei din Iran care nu au nici un drept asupra vieții lor. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net