Situație disperată pentru sute de români. Motivul pentru care sunt blocaţi pe aeroporturile britanice

Ultima actualizare:

Iarna face ravagii în nordul continentului şi, ferea!, vine şi la noi. De duminică, un vortex polar a perturbat activitatea pe aeroporturile din Marea Britanie, aşa că sute de români n-au mai putut veni spre ţară.

Pe Heathrow, cel mai important aeroport londonez, au fost anulate peste 50 de zboruri. Foto: presasm
Pe Heathrow, cel mai important aeroport londonez, au fost anulate peste 50 de zboruri. Foto: presasm

Românii, blocați în Marea Britanie din cauza vremii

Mai multe zboruri din şi spre Londra au fost anulate sau redirecţionate după ce ninsoarea abundentă din weekend şi ceaţa îngheţată au provocat închiderea a trei mari aeroporturi din Londra (Heathrow, Gatwick, Luton) şi anularea a sute de zboruri.

Pe 12 decembrie, la prânz, sute de români erau blocaţi, de peste 10 ore, pe Aeroportul Luton din Londra, deoarece avioanele nu au putut decola din cauza condiţiilor meteo de iarnă.

Cursa Wizz Air care trebuia să aterizeze, luni dimineaţă, la ora 02.45, pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, apare ca întârziată pe site-ul aeroportului clujean, fără să fie menţionată o oră la care va ajunge la destinaţie.

De asemenea, a fost amânat un alt zbor către Suceava, unul spre Bucureşti, iar o aeronavă aşteptată la Timişoara nu a mai ajuns, potrivit Ziua de Cluj. Avioanele au ore întregi de întârzieri, oamenii dorm pe unde apucă şi sunt nervoşi.

Pasagerii dorm prin  aeroporturi pentru că, cu greu,  mai găseşti camere la hotel
Pasagerii dorm prin aeroporturi pentru că, cu greu, mai găseşti camere la hotel

Avionul care trebuia să decoleze ieri dimineaţă din Luton spre Satu Mare nu decolase nici la prânz, a anunţat presasm.ro. Cert este că oamenilor nu li se comunică mare lucru, li se spune deocamdată să aştepte sau să-şi rezerve singuri camere la hotel. În tot acest timp, un român supărat şi-a rupt paşaportul.

Vortex polar, după temperaturi record

Şi la noi a venit gerul, după un weekend cu recorduri de temperatură. Duminică s-a înregistrat cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani din România, termometrul ajungând la 22 de grade Celsius la Olteniţa.

Prognoza realizată de meteorologi pentru sfârşitul anului şi prima săptămână din 2023, anunţă o vreme rece, cu temperaturi de iarnă şi ninsori.

Cel mai cald va fi în Dobrogea  „De marţi, răcirea este una semnificativă în toată ţara astfel încât să considerăm o perioadă mai rece decât data din calendar, cu precipitaţii care treptat se transformă, mai ales în zona montană, în ninsori”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Vin ninsorile în cea mai mare parte a ţării, dar cele mai importante vor fi în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Cel mai cald din România va fi în zona Dobrogei, temperaturile vor fi mai ridicate cu până la 2 grade faţă de mediile multianuale şi vor ajunge până la 5 grade. În restul ţării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale, în Transilvania şi nordul Moldovei mediile termice vor fi în jurul a 0 grade, în timp ce în sud şi vest vor fi pozitive, în jurul a 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea la noi de Crăciun şi Revelion

De Crăciun, ninsorile vor fi importante în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest precipitaţiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă: -2 până la 2 grade.

În săptămâna dintre Crăciun şi Revelion, dar şi în noaptea de Anul Nou, temperaturile se vor încadra în normalul acestei perioade. Va fi o medie de -4...-2 grade în zona staţiunilor montane, în jur de 0 grade în Transilvania, Oltenia şi Moldova şi temperaturi pozitive în Muntenia şi Dobrogea, unde media va fi de 2 grade Celsius.

Pe litoral, de Revelion vor fi cele mai ridicate temperaturi din România, în jur de 4 grade, în timp ce în nordul Bucovinei, sunt aşteptate cele mai scăzute temperaturi din afara zonei montane, cu o medie de -3 grade Celsius. De Bobotează (n.r. 6 ianuarie), meteorologii estimează că se va respecta tradiţia: „frig de crapă pietrele”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net