Cum trăiesc ei cu 6 $ pe lună? «Cele mai gustoase ingrediente sunt gratis»

O familie din Manchester nu își mai face griji cu privire la creșterea prețurilor. Asta pentru că a apelat la o alternativă ingenioasă. Jim Parums (32 de ani) și soția lui, Kate (35 de ani), caută hrană în pădurile locale și cultivă legume în propria lor grădină.

Jim Parums și-a învățat fiica să distingă ciupercile (Foto: Profimedia)
Jim Parums și-a învățat fiica să distingă ciupercile (Foto: Profimedia)

Citește și: El e «Gandalf» din viața reală! Friedmunt trăiește singur de 32 de ani, într-o pădure din Germania

Jim a descoperit arta de a căuta resurse de hrană sălbatică la o vârstă fragedă, după ce și-a văzut bunica, Anne (84 de ani), culegând ciuperci. El spune că fiecare masă pe care o mănâncă este acum gătită cu ingrediente cultivate în grădină sau culese din pădure. Felurile de mâncare pregătite de Jim și Kate includ chiar și păsări sălbatice, mai ales fazani, dar și pește și scoici. Cuplul are două fetițe de trei și 1 an, pe care le hrănesc cu astfel de mâncare.

Iată șiCultivă cea mai periculoasă plantă din lume la el în casă, dar a închis-o într-o cușcă! Înțepătura ei provoacă gânduri sinucigașe

De la magazin cumpără doar paste și ulei de măsline

Jim iubește ciupercile (Foto: Facebook)
Jim iubește ciupercile (Foto: Facebook)

Familia Parums trăiește așa din ianuarie 2020, atunci când s-a hotărât să renunțe la cumpărăturile săptămânale de la supermarket. Acum, Jim și Kate spun că plătesc doar 6 dolari pe lună și că își iau de la magazin doar paste și ulei de măsline. În acest fel, ei economisesc mai mult de 120 de dolari pe săptămână.

Vezi și: Agricultură modernă! Cultivă pământul cu ajutorul internetului și al sateliților

Unele dintre cele mai gustoase ingrediente sunt gratis și le găsiți la câțiva pași de casă. Cu puțină îndrumare, căutarea hranei în pădure poate să vă ajute să economisiți enorm. Familia mea și cu mine vizităm rar supermarketul nostru local, deoarece avem tot ce ne trebuie în grădina noastră sau prin împrejurimi. Nu irosim niciodată mâncarea”, a mărturisit Jim Parums, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Bărbatul a mai dezvăluit că este obsedat de ciuperci și că a reușit să inventeze și o rețetă de înghețată cu acestea: „Chiar și fiica noastră cea mare poate distinge ciupercile după petele lor și are doar trei ani!”. Jim spune că soția lui, Kate, a fost sceptică la început, însă acum este expertă la cules hrană din pădure: „Când ne-am cunoscut, lui Kate i se părea ciudat. Dar a fost uimită când i-am făcut trei feluri de mâncare, cu ingrediente culese din pădure”.

Te-ar putea interesa și: Singurul fermier din România care cultivă baby broccoli! Unde crește leguma

În fiecare zi se duc în pădure

Citește șiUn bărbat din Japonia cultivă ceapă în inima aeroportului!

Astfel, o zi normală pentru familia Parums începe în pădure, acolo unde se duce să recolteze ciuperci proaspete, fructe de pădure și alte plante pe care le poate folosi. La micul dejun, Jim și Kate spun că mănâncă, în general, gem de casă din fructe de pădure, roșii sălbatice și pâine coaptă chiar de ei. Un prânz tipic include o varietate de fructe și legume din curtea lor, iar cina poate consta în paste cu ciuperci și carne, dar se schimbă în funcție de anotimp.

Află mai multe despre: «Castravetele amar m-a scăpat de medicamente». Cum se consumă leguma care scade glicemia

Familia Parums a făcut din stilul său de viață o adevărată afacere

„Prietenii și familia iubesc stilul nostru de viață. I-am învățat și pe ei câteva trucuri utile”, a mai spus Jim.

El ajută acum alte familii să-și reducă costul vieții prin intermediul companiei sale Forage Box. Mai mult, Jim și Kate gătesc folosind ingrediente din pădure și din grădina lor și vând aceste feluri de mâncare doritorilor, care doresc să experimenteze acest stil de viață inedit. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg