El e «Gandalf» din viața reală! Friedmunt trăiește singur de 32 de ani, într-o pădure din Germania

Ultima actualizare:

Pustnicul german Friedmunt Sonnemann (56 de ani) și-a petrecut ultimele trei decenii într-o pădure din Longkamp, trăind într-o colibă ​​din chirpici. Spune că este fericit așa și se bucură că nu este nevoit să se gândească la factura de curent.

Friedmunt Sonnemann locuiește într-o pădure din Longkamp (foto: AFP)
Friedmunt Sonnemann locuiește într-o pădure din Longkamp (foto: AFP)

Citește și: Sărut pasional între Gandalf și Căpitanul Picard, de față cu toată lumea

„Nu-mi lipsește nimic”

A fost asemănat cu „vrăjitorul Gandalf cel Sur” din Stăpânul Inelelor, datorită înfățișării sale. La fel ca personajul lui Tolkien, Friedmunt are părul grizonat și barba cenușie și lungă. Bărbatul s-a încăpățânat să-și petreacă ultimii 32 de ani trăind singur în pădure și insistă că nu vrea să se întoarcă vreodată în civilizație.

Iată și: Trăieşte într-un ceainic, în pădure, de 8 ani

Viața lui Sonnemann nu este însă una obișnuită. De-a lungul anilor, el a devenit o celebritate locală și oamenii spun că îl văd adesea ghemuit în pădure, culegând ciuperci și plante. A trăi complet în afara civilizației are dezavantajele sale. Cu toate acestea, în timpul crizei energetice fără precedent în care ne aflăm, Friedmunt se bucură că nu are de-a face cu problemele oamenilor de rând, cum ar fi facturile la curent. Lăudându-se în presa locală cu privire la beneficiile vieții de pustnic, Friedmunt a spus: „Nu-mi lipsește nimic. Acesta este singurul mod în care îmi doresc să trăiesc.”.

Vezi și: Iuliana Marciuc - viața bate filmul! Un pustnic trăiește de 20 de ani în Masivul Postăvarul!

Are grijă de plante rare

În fiecare zi, se hidratează dintr-un izvor din apropiere și adună apă de ploaie pentru gătit și spălat. Are o toaletă ecologică și se încălzește doar cu lemne. Sonnemann are grijă de aproximativ 100 de specii rare de plante, pe cele patru hectare de teren pe care le deține. Pentru a face rost de bani, le vinde semințele. „Sunt și plante din vremea străbunicii mele care altfel ar fi dispărut”, a mai spus el, potrivit Daily Star.

Află și: VIDEO Fratele lui Mihai Trăistariu, de la culturist la pustnic! Uite în ce hal arată acum!

De curând, nu-i mai lipsește nici compania, deoarece în prezent găzduiește oameni, inclusiv migranți din Mexic și Taiwan, care îl ajută la ferma sa de plante rare: „Suntem opt în acest moment. Nu trăim într-o lume separată aici. Dar impactul a ceea ce se întâmplă în lume este relativ mic”. Cu o dietă constantă și echilibrată cu ierburi, fructe și legume, Friedmunt a spus că încă mai sunt unele lucruri pe care le cumpără din lumea exterioară, precum orez și tăiței. Bărbatul este acceptat de comunitatea locală, primarul Horst Gorges declarând recent că: „Munca pe care o face este apreciată aici”.

Te-ar putea interesa și: Gandalf a refuzat 1,5 milioane $ să cunune un miliardar

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net