Nu-ți plac legumele? Uite ce să faci ca să le mănânci cu plăcere

Ultima actualizare:

Le iubești sau nu, de mâncat tot trebuie să le mănânci, pentru că ele te mențin sănătos. Spanac, ciuperci, morcovi sau broccoli trebuie să se afle și în farfuria ta, pur și simplu sau camuflate în diverite preparate. Uite cum faci să le înghiți, chiar dacă nu îți plac! 

Poți prepara legumele în diverse feluri  FOTO: Shutterstock
Poți prepara legumele în diverse feluri FOTO: Shutterstock

Unii sunt traumatizați din copilărie, când au fost obligați să mănânce tot felul de piureuri de legume, foarte des și de cele mai multe ori fără gust. Alții ajung să deteste legumele după ce trebuie să țină anumite diete fie din cauza unor boli, fie că vor să slăbească. Însă, cercetările arată că ar putea exista și o oarecare aversiune înnăscută față de această grupă de alimente. Indiferent care ar fi cauza, trebuie să-ți păcălești simțurile, ascunzând legumele în diverse preparate. Iată câteva idei!

Gătește supă-cremă

Supele sunt o excelentă modalitate de a integra legumele în alimentație. Ai la dispoziție multe legume și verdețuri din care poți prepara o sumedenie de supe hrănitoare și savuroase. Iar pentru un plus de plăcere gustativă, poți adăuga și altfel de ingrediente, cum ar fi somon afumat în supa de dovlecei, tăiței sau lapte de cocos la supa de morcovi. În supa cremă, aromele se combină altfel decât la supa clară, iar dacă adaugi câteva crutoane în farfurie, obții pur și simplu un alt fel de mâncare.

Smoothie, perfect la micul dejun

Smoothie-urile sunt soluţia perfectă
Smoothie-urile sunt soluţia perfectă

Cu storcătorul sau blenderul, îți ia câteva minute să-ți prepari un delicios cocteil colorat, excelent pentru sănătate și un adevărat energizant. Băut la micul dejun, acesta îți va potoli foamea măcar până la gustarea de la ora 10, dacă nu chiar până la prânz. Adăugând un fruct (măr, pară, kiwi, fructe de pădure), licoarea ta va fi și mai delicioasă.

Chifteluțe sau frigărui   

Legumele pot fi mâncate și puțin prăjite. E simplu: amesteci circa 100 g de legume fierte (spanac, varză, morcovi, dovlecei, porumb) cu un ou, 1½ linguri de amidon de porumb, 50 g de mascarpone, sare, piper, curry, mirodenii. Modelează burgeri sau chifteluțe și prăjește-le în ulei de măsline, la foc mic, timp de 4-5 minute. Servește-le cu salată. O variantă ar fi să adaugi legume – spanac, morcovi, dovlecei − la chifteluțele din carne. Le mai poți asorta într-o frigăruie: mazăre, sfeclă, buchețele de conopidă, baghete de morcov, feliuțe de castravete, porumb, fasole boabe, ardei roșu și galben.

Combinate cu alte mâncăruri

Dacă gustul sau textura unor legume nu sunt pe placul tău, atunci poți să le combini cu mâncăruri care îți plac. De exemplu, paste sau orez cu legume (broccoli, avocado, ardei, mazăre). O altă combinație reușită este omleta cu legume: ardei roșu, ceapă verde, roșii, ciuperci. Le mai poți prepara și la grătar, prăjite, la aburi, sote, piure. De pildă, broccoli perpelit în puțin ulei de măsline sau unt poate părea mai apetisant decât gătit la aburi. Poți încerca și piureurile de legume: mazăre, conopidă, fasole verde, broccoli, morcovi, conform femeia.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net