Secretul sănătăţii la peste 70 de ani. Ce nu trebuie să ne lipsească din farfurie

Ultima actualizare:

Plimbările lungi şi exerciţiile fizice sunt secretul sănătăţii la peste 70 de ani, se arată într-un studiu publicat de tabloidul britanic The Sun.

image

PLIMBĂRILE LUNGI, SECRETUL TINEREŢII LA BĂTRÂNEŢE

Cercetătorii au descoperit că persoanele de peste 70 de ani care au inclus în rutina zilnică exerciţii sportive uşoare şi plimbări lungi au o imunitate mai puternică, o minte mai limpede şi memorie bună.

Activitatea are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge, de a reduce nivelul de colesterol, de a stimula oxigenarea creierului şi a organelor interne. Cercetătorii englezi au descoperit că 60% dintre persoanele de peste 70 de ani care fac mişcare răcesc mai rar în sezonul rece, au rezultate mai bune la testele cognitive şi au o stare de spirit pozitivă. 

image

CE NU TREBUIE SĂ NE LIPSEASCĂ DIN FARFURIE?

Cercetătorii englezi spun că vitamina P (compuşii naturali numiţi flavonoide) are un rol în lupta infecţiilor şi se obţine din uleiul de măsline, ceapă, afine, struguri, roşii, vin roşu, soia şi lămâie. Pentru a avea vitamina A, antioxidanţi trebuie să mâncăm spanac, kale, varză de Bruxelles şi broccoli.

Sulful este un mineral esenţial pe care corpul nu îl poate produce singur şi care se găseşte în usturoi, conopidă, varză, ouă, lactate, nuci şi seminţe. Ciupercile sunt bogate în fitonutrienţi şi au puterea de a lupta contra infecţiilor şi de a stimula sistemul imunitar. Andivele, ridichiile, ghimbirul şi coaja de lămâie echilibrează nivelul zahărului din sânge şi ajută sistemul imunitar în cazul unor infecţii severe care au tendinţa de a se propaga în organism. 

image

PERSOANELE ATRACTIVE, MAI REZISTENTE ÎN FAŢA BOLILOR

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Texas au descoperit că persoanele cu un aspect fizic plăcut au un sistem imunitar mai puternic decât cele ”urâţele”, informează Daily Mail. Au fost fotografiaţi 152 de voluntari, bărbaţi şi femei, şi un juriu format din 492 de persoane a stabilit nivelul de atractivitate al fiecăruia în parte.

Cercetătorii au luat apoi probe de sânge de la cei 152 şi au observat că cei care primiseră cele mai multe aprecieri ca fiind frumoşi aveau sistemul imunitar mai rezistent în faţa bolilor decât cei aflaţi la coada clasamentului. Studiul a confirmat că simetria feţei are un rol important în stabilirea nivelului de frumuseţe individual. Profesorul Summer Mengelkoch a coordonat studiul şi a ţinut să precizeze că ”persoanele frumoase” sunt pregătite genetic pentru a-şi perpetua gena.

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
Antarctica (Shutterstock) jpg
facebook glovo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net