Cum ne întărim imunitatea cu ajutorul alimentației

Ultima actualizare:

Nutriţioniştii britanici au descoperit că alimentaţia are un rol deosebit de important în lupta cu noul coronavirus. Un rol vital în întărirea sistemului imunitar îl constituie flora intestinală. Pentru a produce o reacţie imunologică puternică în cazul unei infectări, nutriţioniştii englezi recomandă să mâncăm fibre, produse lactate (iaurt, chefir şi lapte bătut), peşte gras (somon) şi multe salate.

image

Epidemiologii din întreaga lume au tras un semnal de alarmă încă din 2020, avertizând populaţia că nivelul crescut de zahăr din sânge predispune la forme grave de COVID-19 şi chiar la deces. Încă de la începutul pandemiei s-a vorbit de ”comorbidităţi”, adică afecţiuni preexistente infectării cu virusul SARS-CoV-2 care agravează formele de manifestare a bolii.

Dr. Jenna Macciochi, din Hove, Sussex, a oferit gratuit pacienţilor ei un regim alimentar menit să le întărească sistemul imunitar în faţa COVID-19, informează Daily Mail. Iată ce trebuie făcut pentru a ne proteja de pericol!

Ţineţi în frâu glicemia:

  • Mâncaţi mai puţine dulciuri şi evitaţi carbohidraţii din hrana procesată
  • Consumaţi fibre
  • Mâncaţi proteine la fiecare masă (gustările dintre mese trebuie să fie bogate în proteine)
  • Plimbaţi-vă 15 minute după fiecare masă
  • Respectaţi orele de masă pentru a evita scăderea nivelului de zahăr
  • Adăugaţi oţet în ciorbele de la prânz.
  • Puneţi scorţişoară sau ghimbir (o linguriţă) în gustările de la amiază (reglează glicemia)

Echilibraţi alimentaţia

Suplimentele nutritive pe bază de minerale şi vitamine (vitaminele D3, B2, B6 şi B12) trebuie consumate corespunzător. Ele au un rol important în reducerea efectelor bolilor neurodegenerative şi în reducerea efectelor diabetului de tip 2. Nu le folosiţi exclusiv pentru a creşte eficienţa sistemului imunitar, pentru că nu vă pot ajuta şi nu pot produce miracole peste noapte. 

Alimentele-minune

Sănătatea trece prin stomac şi, pentru a face faţă virusurilor, trebuie să mâncăm fibre, produse lactate (iaurt, chefir şi lapte bătut), peşte gras (somon) şi multe salate. Însă pe lângă aceste alimente-minune este necesar să respectăm programul de somn de opt ore pe timpul nopţii şi să avem o viaţă dinamică, plină de mişcare în aer liber. Se recomandă să se consume două salate ”colorate” la prânz şi seara pentru a asigura florei intestinale necesarul de nutrienţi meniţi să stimuleze sistemul imunitar.

Flora intestinală

Bacteriile din intestin au un rol foarte important în protejarea organismului începând de la nivelul pielii. La plămâni, sistemul reproductiv şi tractul urinar. Aceste microorganisme depăşesc numărul celulelor din sistemul imunitar de 200.000 de ori, ceea ce înseamnă că bacteriile au un rol important în lupta contra infecţiilor. Flora intestinală este influenţată puternic de alimentaţie, ceea ce înseamnă că suntem ”rezultatul meselor din fiecare zi” sau ”suntem ceea ce mâncăm”.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net