Metoda sigură prin care poți prinde super imunitate împotriva COVID-19

Ultima actualizare:

Persoanele care se infectează cu Covid-19 după ce au fost complet vaccinate dobândesc mai târziu „superimunitate” cu niveluri foarte ridicate de anticorpi, susține un nou studiu al specialiștilor americani.

Oamenii de știință cred că putem avea super imunitate împotriva COVID. Foto: arhivă
Oamenii de știință cred că putem avea super imunitate împotriva COVID. Foto: arhivă

Studiul a analizat 26 de membri ai personalului de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon care au primit vaccin anti Covid și care, ulterior, s-au îmbolnăvit cu Covid-19, scriu jurnaliștii de la Mirror. Specialiștii au făcut comparația cu persoane vaccinate, dar care nu s-au infectat cu SARS-CoV-2. Potrivit studiului, grupul vaccinat și ulterior infectat cu noul coronavirus a înregistrat o creștere a anticorpilor, de până la 2.000%. Putem vorbi, așadar, despre o super-imunitate, 

Autorul studiului, profesorul Fikadu Tafesse: „Vorbim despre o super-imunitate”

Autorul studiului, Fikadu Tafesse, profesor de microbiologie moleculară și imunologie la OHSU din Portland, Oregon, a declarat: „Creșterile de anticorpi împotriva Covid-19 au fost substanțiale: 1000%  și uneori chiar 2.000%. Deci, vorbim despre o imunitate cu adevărat ridicată. Este aproape super imunitate. Prin urmare, dacă se întâmplă să fii expus la Covid-19, vei avea acest răspuns imunitar uimitor”.

Dr. Monica Gandhi de la Universitatea din California din San Francisco a precizat despre studiu că este unul dintre primele care arată că o infecție după vaccinare generează o imunitate mai puternică decât infecția anterioară sau doar vaccinarea. 

 Marea Britanie se pregătește de lockdown înainte de Crăciun 

Rezultatul studiului american vine într-o perioadă în care în Marea Britanie crește alarmant numărul de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Doar duminică au fost raportate 82.886 de cazuri noi. Acesta este motivul pentru care în Anglia vor fi impuse restricții mai dure începând chiar de săptămâna viitoare, spun autoritățile. 

În acest context, al valului 5 al pandemiei, Boris Johnson are programate întâlniri urgente cu oamenii de știință și echipe de top, în urma cărora va decide ce măsuri se vor lua. În același timp, secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, avertizează  că „nu există garanții că adunările de Crăciun vor putea avea loc”. Este o afirmație care o contrazice pe cea a lui Boris Johnson care spunea acum câteva zile că sărbătorile de iarnă nu vor fi anulate, iar oamenii se vor putea bucura de Crăciun. 

Ce măsuri și restricții s-ar putea impune pentru a stopa pandemia de Covid-19? Printre acestea se numără închiderea magazinelor neesențiale și a spațiilor de cazare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net