Luptă de un an cu afecțiunile rămase după COVID-19

S-a vindecat de COVID-19 acum un an, dar coşmarul continuă! Vedere deteriorată, oboseală, diabet insulino-dependent şi probleme cardiace - acestea sunt problemele cu care Gabriel Toma se confruntă şi în prezent. “Cea mai bună abordare împotriva virusului este vaccinarea”, subliniază el.

Un învingător  în războiul cu  SARS-CoV-2:  Gabriel Toma
Un învingător în războiul cu SARS-CoV-2: Gabriel Toma

Povestea lui Gabriel Toma, care a mărturisit că şi astăzi urmează terapii de recuperare după COVID-19  a fost preluată pe contul de Facebook RO Vaccinare. „Un an în care viaţa mea s-a desfăşurat axată mai mult pe înlăturarea efectelor bolii decât pe a trăi. Un an de supravieţuire“, se confesează bărbatul. Efectele bolii au fost numeroase: vedere deteriorată, oboseală, dureri ale picioarelor, probleme cardiace şi diabet insulino-dependent.

«E stupid să rişti din încăpățânare»

Ca să găsească remedii, Gabriel Toma a făcut kinetoterapie, balneoterapie ori tratamente galvanice şi altele. „Oboseala am reuşit să o înlătur cu kinetoterapie, într-un cabinet de medicină sportivă, cu specialişti foarte buni. Plus un supliment numit Sarcodyn. De unde nu mă puteam ridica de pe marginea patului, ca să desfac o sticlă de apă de 0,5 litri, acum pe la 10 kilometri mers pe jos încep să mă resimt. Pot vâsli fără probleme segmente de doi kilometri, cu un ritm susţinut, ceea ce nu reuşesc mulţi oameni sănătoşi. Mişcarea e foarte importantă“, mărturiseşte Gabriel Toma. Nu au trecut, în schimb, durerile de picioare şi amorţelile. „Am încercat balneoterapie, tratamente galvanice, lasere... Nimic. Voi încerca oxigenoterapie, dar pentru asta sunt necesari bani, mulţi bani. Problemele cardiace sunt sub control, iau medicaţie, este în regulă“, a detaliat el.

Deşi nevoia de insulină s-a redus, şi aici mai e mult de luptă. „Când am ieşit din spital făceam trei injecţii de insulină rapidă după mesele zilei, 8-10 unităţi. Înainte de somn făceam o insulină lentă de 48 de unităţi. Am reuşit să recuperez mult. Acum iau două comprimate de Glucophage pe zi, plus 15 unităţi de insulină lentă înainte de somn. Sper să scap de insulină în scurt timp“, spune Gabriel Toma.

„După părerea mea, cea mai bună abordare împotriva virusului este vaccinarea. Să rişti din încăpăţânare şi să ajungi în situaţia în care am ajuns eu într-o vreme în care nu exista vaccin, acum că există variante perfecţionate, este stupid. Sănătate!”, încheie bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net