Singurul fermier din România care cultivă baby broccoli! Unde crește leguma

Ultima actualizare:

    DAniel Toma a început să cultive broccolini în urmă cu 3 aniFoto: antena3.ro
DAniel Toma a început să cultive broccolini în urmă cu 3 aniFoto: antena3.ro

Baby broccoli sau broccolini se cultivă și în țara noastră! Un fermier din Buzău a reușit să-și facă o afacere din pasiunea sa pentru agricultură.

În urmă cu trei ani, Daniel Toma a început să cultive broccolini, o legumă înrudită cu renumitul broccoli, dar mult mai gustoasă şi cu calități nutritive de excepţie, pe un teren al bunicilor săi din Amara. „Un broccolini este o combinație între broccoli şi kale chinezesc sau gai lan. Nu este greu de cultivat. E oarecum ca o vărzoasă. O cultivăm în două cicluri, în primăvară şi toamnă. Eu am cultivat aici cam 1.000 şi ceva de metri pătrați şi cred că o să recoltăm undeva la 1.000-1.500 de kg”, spune singurul fermier din țara noastră care cultivă baby broccoli, conform antena3.ro

Leguma este foarte apreciată în restaurantele de lux din toată lumea. Are o aromă ușoară, gust dulceag, distinct şi textura mai aproape de cea a sparanghelului. Are o tulpină mai subţire şi coroane mai fragile decât cele dense de la broccoli.

Fermierul Daniel Toma vinde kilogramul cu 25 de lei, iar principalii clienți sunt din Bucureşti. „Marfa o ducem în Bucureşti şi acolo o distribuim către băcănii, către persoane fizice. Sunt unele costuri, în primul rând semințele care se găsesc foarte greu şi le-am adus de undeva de afară cu costuri mari de transport. Folia sistemul de picurare plus munca”, spune fermierul. 

Citește și: 

Dovleacul-şarpe de la Buzău, cu gust de tomate şi miros de pâine caldă. Cum au obținut legumicultorii această nouă specie

Dovlecelul Patison, primul soi stabilizat genetic în România. Ce aromă și ce proprietăţi are leguma în formă de stea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net