Stare de urgență în Noua Zeelandă. Ciclonul tropical Gabrielle continuă să producă dezastre

Mii de oameni au primit ordin să „evacueze imediat”, deoarece ciclonul tropical Gabrielle continuă să provoace dezastre pe scară largă în Noua Zeelandă. Premierul Noii Zeelande spune că Ciclonul Gabrielle, care a lovit o mare parte din Insula de Nord, este un eveniment meteorologic care nu a fost văzut „într-o generație”, potrivit publicației BBC. Guvernul a declarat stare de urgență - pentru a treia oară în istoria Noii Zeelande.

Mii de oameni au primit ordin să „evacueze imediat” (foto: captură video)
Mii de oameni au primit ordin să „evacueze imediat” (foto: captură video)

Starea de urgență națională se aplică în prezent în șase regiuni, inclusiv Northland, Auckland, Tairāwhiti, Bay of Plenty, Waikato și Hawke's Bay. Aproximativ o treime din populația țării, de cinci milioane de oameni, trăiește în zonele afectate. Mulți oameni sunt strămutați, iar unii au fost forțați să înoate din casele lor în siguranță. Alții au fost salvați de pe acoperișuri. Aproximativ un sfert de milion de oameni sunt fără ajutor. Copacii căzuți au distrus case, iar alunecările de teren au blocat drumurile.

Pagubele provocate de furtună au fost cele mai extinse în comunitățile de coastă, de pe coasta de nord și est a Insulei de Nord - cu zone precum Golful Hawke, Coromandel și Northland printre cele mai afectate. Comunicațiile către un oraș din regiune au fost complet întrerupte. Autoritățile de apărare civilă din Golful Hawke au declarat că nu pot face față amplorii pagubelor. Australia și Marea Britanie s-au angajat să ajute.

În Napier, afectat de inundații, locuitorilor li s-a ordonat să „evacueze imediat” pe un teren mai înalt înainte ca inundațiile să se agraveze, după ce a doua zi de februarie a fost declarată cea mai ploiasă zi  înregistrată. Alerta a venit prea târziu pentru mulți locuitori, deoarece salvatorii și-au petrecut ziua  pe străzile inundate pentru a verifica localnicii blocați. Locuitorii din centrul orașului Whangārei au fost, de asemenea, forțați să fugă, deoarece o alunecare de teren riscă să le amenințe casele.

Presa locală a relatat că unii locuitori din Golful Hawke au fost nevoiți să înoate prin ferestrele dormitorului pentru a scăpa, pe măsură ce apele le-au inundat casele. Oamenii au fost avertizați că ar putea rămâne fără curent electric timp de săptămâni întregi. Echipaje cu elicoptere și bărci au fost dislocate pentru a salva locuitorii blocați pe acoperișurile din Golful Hawke.

În Muriwai, un oraș de coastă la vest de Auckland, un pompier voluntar și un veterinar local sunt dați dispăruți, în timp ce un altul este în stare critică după ce o casă s-a prăbușit după o alunecare de teren.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net