Un ciclon puternic lovește România. Când se va întâmpla schimbarea dramatică a vremii

Meteorologii anunță că un ciclon puternic lovește România, astfel că va ninge abundent în zonele de Sud, Est și Sud-Est ale țării. În Bărăgan va fi viscol.

 ciclon polar romania meteo

Se conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece, cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă. 

Există semnale în momentul de față că în unele zone din țară, mă refer mai ales la zona subcarpatică, zona Carpaților Meridionali, ceea ce este un lucru îmbucurător, stratul de zăpadă să fie unul mai consistent, chiar de jumătate de metru.", a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM la Realitatea TV.

România, la - 10 grade, de la +20

Deși în ultimele două luni au fost înregistrate temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, iată că adevărata iarnă își face apariția. Începând cu săptămâna aceasta, în România au fost înregistrate -5, respectiv - 10 grade în zonele montane. De altfel, și în Capitală au fost -1 grad.

Reamintim că țara noastră a avut o vreme de primăvară în plin sezon de iarnă. Astfel că în timpul lui Gerar au fost înregistrate până la 20 de grade la București și până la 16 grade în zonele de munte. Acum, vremea se răcește semnificativ.

Se creează condițiile clasice de formare a viscolului. Vom vedea dacă aceste intensificări ale vântului vor fi asociate cu ploaie sau cu ninsoare, astfel încât în zona Bărăganului, cea mai expusă la acest fenomen, să consemnăm primul viscol notabil din această iarnă 2022-2023”, a adăugat meteorologul pentru sursa citată.

Până duminică, potrivit prognozelor, sunt așteptate importante cantități acumulate de precipitații, în special în sudul și estul țării, ajungând la 20-50 l/mp și local în Muntenia și sudul Moldovei chiar până la 50-100 l/mp. De asemenea, sunt așteptate intensificări ale vântului la munte și în sud-estul și estul țării, inclusiv pe litoral, ajungând la rafale până la 39-62km/h și viscolind zăpada.

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg