Studiu privind prezența coronavirusului în Europa: Primul caz din Franța a apărut încă din decembrie, însă pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie
Apar noi detalii privind sursa coronavirusului în Europa. Se pare că primul caz de infecție din Franța s-ar fi înregistrat la sfârșitul anului tecut, în apropiere de Paris. Însă pacientul a primit diagosticul pneumonie și a fost tratat ca atare. Abia acum s-a descoperit că acesta avea, de fapt, Covid-19.
Conform cercetărilor medicale, făcute în Franța, coronavirusul ar fi ajuns aici mai devreme decât s-ar fi crezut. Un pacient diagnosticat cu pneumonie pe 27 decembrie, în apropiere de Paris, avea de fapt infecție cu coronavirus, a declarat medicul acestuia, relatează BBC News. Doctorul Yves Cohen a declarat presei franceze că o mostră prelevată de la pacient la acea dată a fost testată recent, iar rezultatele s-au dovedit a fi pozitive pentru coronavirus, scrie Hotnews.
Pacientul este un bărbat de 50 de ani care s-a recuperat complet de atunci și nu are nici cea mai vagă idee de unde ar fi putut lua virusul. Omul spune că nu a călătorit în niciuna din zonele care la acea dată erau afectate de infecție, respectiv în China.
Acest lucru înseamnă că virusul ar fi ajuns în Franța cu o lună mai devreme decât s-a crezut inițial.
Până acum, primele trei cazuri de infecție cu Covid-19 din Franța au fost raportate pe 24 ianuarie, dintre acestea două vizau persoane care călătoriseră în Wuhan, iar a treia era un membru al familiei unuia dintre cei doi.
Medicul Yves Cohen, care este șeful direcției urgențe la spitalele Avicenne și Jean-Verdier din apropiere de Paris, a mai spus pentru postul francez BFMTV că a revizuit recent dosarele celor internați cu simptome de gripă în perioada decembrie-ianuarie.
În total, a prelevat probe nazale de la 14 pacienți, iar dintre acestea un test a fost pozitiv. Pentru a se asigura că nu a fost vorba despre o greșeală, probele pacientului au mai fost testate de încă două ori, rezultatul fiind același-pozitiv pentru Covid-19.
Medicul a mai spus că a notificat Agenția Națională de Sănătate și le-a cerut colegilor să verifice testele recoltate la vremea respectivă.
Citește și:
Dacă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi descoperit niciodată? Care sunt scenariile
Ce victime a făcut coronavirusul în România comparativ cu alte țări europene