Studiu: Vaccinul AstraZeneca, risc scăzut de formare a cheagurilor de sânge după a doua doză

28 iulie 2021
image
Studiul a fost f─âcut dup─â ce au existat ├«ngrijor─âri privind apari╚Ťia trombozelor la persoanele vaccinate cu acest ser.Surs─â foto: Shutterstock

Noi informa╚Ťii despre vaccinul AstraZeneca! Acesta prezint─â un mic risc de formare a cheagurilor de s├ónge cu un nivel sc─âzut de trombocite dup─â prima doz─â, dar nu exist─â un risc suplimentar dup─â a doua doz─â, arat─â un studiu condus ╚Öi finan╚Ťat de produc─âtorul de farmaceutice

Studiul a fost f─âcut dup─â ce au existat ├«ngrijor─âri privind apari╚Ťia trombozelor la persoanele vaccinate cu acest ser. Cercet─ârile au fost publicate ├«n jurnalul medical Lancet. Rata estimat─â de tromboz─â cu sindrom de trombocitopenie (TTS) dup─â prima doz─â era de 8,1 per milion din cei inocula╚Ťi, potrivit AstraZeneca.

Dup─â cea de-a doua doz─â de vaccin Vaxzevria, inventat de Universitatea din Oxford, rata era de 2,3 per milion, comparabil cu cea observat─â la persoanele nevaccinate, mai arat─â compania anglo-suedez─â.

Serul fabricat de AstraZeneca s-a confruntat cu c├óteva probleme, printre care ├«nt├órzieri la produc╚Ťie, cazuri rare de efecte secundare severe, inclusiv TTS, care a dus la restric╚Ťionarea vaccinului ├«n unele ╚Ť─âri sau stoparea folosirii acestuia, investiga╚Ťii ale autorit─â╚Ťilor ╚Öi aplicarea etichetelor cu aten╚Ťion─âri, conform Digi24.

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
cehia carantina jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
canicula jpeg
traian basescu politician presedinte europarlamentar jpeg
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png