Suma colosală pe care o va plăti şeicul Dubaiului fostei soţii, Haya

Şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum (72 de ani), conducătorul Dubaiului, este obligat să îi plătească soţiei sale o pensie alimentară de 554 de milioane de lire, după ce Prinţesa Haya a câştigat procesul de custodie

Şeicul Dubaiul şi Prinţesa Haya, în 2018 foto: AFP
Şeicul Dubaiul şi Prinţesa Haya, în 2018 foto: AFP

Suma colosală va fi încastă de Prinţesa Haya bint al-Hussein şi de cei doi copii ai fostului cuplu şi le va asigura traiul pe toată perioada vieţii, dar şi paza.

În ce constă suma colosală

Judecătorul care a dat sendinţa, la un tribunal din Marea Britanie, a decis ca şeicul să plătească 251.5 de milioane în următoarele trei luni, pentru mentenanţa caselor din Regatul Unit ale prinţesei, dar şi pentru a asigura plata pazei de care vor avea nevoie Haya şi copiii.

Şeicul, vicepreşedinte şi prim ministru al Emiratelor Arabe Unite, va trebui să dea şi 3 milioane de lire annual pentru educaţia copiilor, Jalila (14 ani) şi Zayed (9 ani).

Alte 11,2 milioane vor asigura traiul zilnic al celor mici şi paza din momentul în care vor deveni adulţi

Prinţesa va primi 6,6 milioane de dolari ca despăgubire pentru caii de curse pe care i-a avut cu soţul său,această sumă fiind considerată suficientă pentru a „cumpăra câţiva cai decenţi”.

Avocaţii ei au insistat asupra alocării unor fonduri de călătorie pentru copii, pe care instanţa le-a acordat în valoare de 7 milioane de dolari pe an, plus încă 1,3 milioane de dolari pentru activităţi de „agrement” nespecificate. În plus, 250.000 de dolari americani au fost alocaţi pentru îngrijirea animalelor, inclusiv cai şi ponei, iar alţi130.000 de dolari pentru profesorii particulari ai copiilor.

Haya a cerut mult mai mult iniţial

Suma totală, deşi este cea mai mare acordată într-un process de custodie în Anglia, este mai puţin de jumătate din cele 1,4 miliare de lire pe care le-a cerut Haya.

Prinţesa a declarat că suma va permite ca ea şi copiii să fie eliberaţi de sub tirania şeicului: “Vrea ca şi eu şi ei să fie liberi”, a spus ea.

Prinţesa Haya a fugit din Dubai în 2019

Prinţesa Haya (47 de ani) a fugit în 2019 în Marea Britanie, de teamă că ar putea păţi ceva după ce a avut o aventură cu un bodyguard şi i-a cerut divorţul şeicului.

În acelaşi an, un tribunal din Londra a decis că Mohammed a condus o campanie de intimidare la adresa prinţesei şi că le-a răpit şi abuzat pe două fiice din altă căsnicie. În 2020, autorităţile au stabilit că şeicul a folosit un software specializat pentru a asculta telefoanele prinţesei şi ale avocaţilor ei.

În timpul căsătoriei, şeicul i-a pus la dispozţie un buget anual de 110 milioane de dolari pentru cheltuielile casnice şi aproape 12 milioane de dolari alocaţie pentru fiecare dintre copii. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net