Surpriză la Miss Olanda. Câștigătoarea este o femeie transgender cu o poveste de viață uluitoare

Ultima actualizare:

Olanda va fi reprezentată la Miss Univers de o femeie transgender. Rikkie Kollé este prima femeie transsexuală care a câștigat Miss Olanda. Este un personaj popular pe rețelele sociale care și-a câștigat fanii cu sinceritatea pe care a afișat-o întotdeauna legat de transformarea pe care și-a dorit-o încă din copilărie. La 11 ani, Rik a devenit Rikkie, iar de atunci povestea ei a devenit una „puternică și uimitoare”, cum spun chiar organizatorii concursului de frumusețe.

image

Sâmbătă a avut loc la Amsterdam gala Miss Olanda, iar câștigătoare a fost desemnată Rikkie Valerie Kollé, prima femeie transgender care a depășit această barieră istorică în țara ei, scrie Marca. Cei care au dat verdictul și aceiași care au participat la evaluarea premiului au asigurat că viața ei „are o poveste puternică, cu o misiune clară”. Ea va fi a doua femeie transgender care va concura la Miss Universe. Prima a fost spaniola Ángela Ponce care a și câștigat concursul în 2018.

La scurt timp de la desemnarea ei ca Miss Olanda, Rikkie Kolle și-a mărturisit sentimentele pe Instagram

"Este ireal, dar mă pot numi Miss Nederland 2023. A fost un proces educativ şi minunat. Anul meu nu mai poate merge prost. Sunt atât de mândră şi fericită încât nu pot să descriu. Mi-am făcut comunitatea mândră şi am arătat că se poate.

Şi oriunde te-ai afla în lume, vreau să fiu acolo pentru tine şi să fiu exemplul care mie însămi mi-a lipsit când eram mică”, a scris câștigătoarea concursului pe rețelele sociale.

Cine este Rikkie Valerie Kollé

Rikkie Kollé este o actriță și model în vârstă de 22 de ani, care a devenit un personaj extrem de popular în țara ei. Rikkie este totodată și un model pentru comunitatea LGTBI, prin povestea vieții ei, puterea de a-și urma visurile.

Kolle s-a născut în orașul Breda din Olanda ca bărbat din punct de vedere biologic.

Tranziția ei a început a vârsta de 8 ani. Mai târziu avea să le mărtusisească fanilor pe rețelele sociale: „M-am născut într-un corp greșit”.

„Am îndurat tachinari și mă duceam acasă plângând. Mă gândeam: „De ce mie, de ce mi se întâmplă asta?” Dar am avut întotdeauna sprijinul familiei mele iubitoare și al prietenilor mei”, a clarificat ea despre cât de greu a avut-o în copilărie, mai ales cu hărțuirea pe care a îndurat-o.

De la Rik la Rikkie

Ea a decis să-și schimbe numele la vârsta de 11 ani, din Rik în Rikkie. S-a declarat femeie, iar la 16 ani a început tranziția fizică, luând hormoni feminini pentru a se supune ulterior unei operații de reatribuire a sexului cu care se simțea confortabil.

Cred că m-am născut într-un corp greșit. M-am născut Rik mic, dar am vrut să fiu Rikkie mare. Trecerea de la bărbat la femeie a devenit ceva care m-a făcut să mă simt acasă”, le -a explicat fanilor ei într-o postare pe Instagram.

Fotomodelul a spus că vrea să fie o voce și un model de urmat pentru tinerele femei și pentru persoanele queer și să îi inspere și pe alții să lupte împotriva discriminării.

Concursul Miss Universe din 2023 va fi primul care va permite femeilor căsătorite şi femeilor cu copii să concureze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net