Tânăr antreprenor oferă „nemurirea oamenilor”. Cum putem revedea persoanele dragi, trecute în neființă

Artur Sychov, un tânăr antreprenor din Cehia vine cu o idee revoluționară. Acesta și-a propus să inventeze o tehnologie prin intermediul căreia să îi readucă la viață pe cei dragi și să le ofere oamenilor „nemurirea”. 

Cum putem revedea persoanele dragi care nu mai sunt printre noi / foto: Pixabay
Cum putem revedea persoanele dragi care nu mai sunt printre noi / foto: Pixabay

Este vorba despre un mediu virtual denumit Somnium Space, în care orice persoane are posibilitatea de a stoca imagini, conversaţii şi gesturi sub formă de date într-un avatar creat după chipul şi asemănarea noastră.

Urmărim mişcările întregului corp, ale capului, ochilor, feței. Cu un costum de la Tesla putem înregistra datele biometrice complete şi le putem recrea pe Avatar. Putem atinge pieptul și simți bătăile acelei persoane.”, a explicat Artur Sychov, antreprenor, conform ObservatorNews

Cum i-a venit tânărului antreprenor această idee 

Artur Sychov este antreprenor în tehnologie și a creat un instrument de realitate virtuală „live forever mode” - „modul trăiește veșnic”. Totul s-a întâmplat la scurt timp de la moartea tatălui său, bolnav de cancer. Acela a fost momentul în care tânărul a realizat cât de limitat este timpul nostru și cât de dureroasă poate fi pierderea unei persoane dragi, așa că a pus în practică această idee. 

Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer și boala progresa destul de repede. Am început să mă gândesc la cum ar putea realitatea virtuală să păstreze unele amintiri”, a mai spus cercetătorul.

„Nu este pentru toată lumea” 

Acest concept virtual nu este deloc unul nou. Au trecut mai bine de nouă ani de când holograme cu avataruri digitale ale unor artiști renumiți, decedați, apar pe marile scene ale lumii. 

Artur spune că această idee nu se pliază pe toată lumea, deoarece există categoria oamenilor sceptici, care refuză vehement să își revadă persoana dragă decedată sub forma unui avatar.

Nu este pentru toată lumea, bineînţeles. Mulţi se vor întreba: "chiar vreau să trăiesc pentru totdeauna" sau "chiar vreau să-mi întâlnesc bunicul care este AI". Dar cei care vor dori asta o vor avea. E incredibil şi să ne gândim la lucrurile care vor fi posibile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net