Topul țărilor unde munca de acasă merge brici. Țara de pe locul 1 are aproape 70% dintre angajați remote. Pe ce loc este România

Milioane de angajați din toată lumea au lucrat de acasă în cei doi ani de pandemie. Între timp, munca remote (de la distanță) a devenit varianta tot mai folosită în Europa. Pentru cei pentru care internetul nu este o problemă și vor să evite nervii din trafic, telemunca este serviciul ideal. Iată ce țări au dezvoltat cel mai mult în ultimii doi ani telemunca și unde se situează România în acest top, realizat de Eurostat.

Pandemia de COVID-19 a înregistrat o schimbare radicală a numărului de persoane care lucrează de la distanță, cu blocaje și restricții forțând companiile să adopte politici flexibile de lucru.

Tot mai mulți europeni aleg varianta de a lucra de la distanță. Foto: Arhivă
Tot mai mulți europeni aleg varianta de a lucra de la distanță. Foto: Arhivă

Remote, o companie globală de soluții de resurse umane, a cartografiat acum creșterea muncii la distanță în Uniunea Europeană de la începutul pandemiei în 2020 până la sfârșitul anului 2022.

Cercetarea a arătat că, în medie, în UE, 30% dintre lucrători au lucrat în mod regulat de acasă anul trecut (fie complet de la distanță, fie într-un model hibrid), comparativ cu puțin peste 15% în Regatul Unit.

Olanda este țara Uniunii Europene cu cea mai mare proporție de angajați care lucrează de la distanță, potrivit noilor cercetări.

Folosind date de la Eurostat și Statista, Remote a mai arătat că 65% din populația activă din Țările de Jos a lucrat cel puțin parțial de la distanță în 2022.

Luxemburg ocupă locul doi cu 54,4%, iar Suedia pe locul al treilea cu 51,8%.

Iată o privire asupra primelor 10 țări cu cea mai mare pondere de lucrători la distanță din UE.

Olanda este urmată, așadar în top de Luxemburg, Suedia, Irlanda Belgia, Finlanda, Danemarca, Franța, Malta și Austria. 

Compania Remote estimează că până la finele anului 2023, în Țările de Jos procentul angajaților ca vor lucra de acasă va ajunge la 73,5%, în timp ce ponderea Luxemburgului de lucrători la distanță sau hibrid va crește la 60,6%, iar Suedia la 56,4%.

Se preconizează că Irlanda va avea o creștere semnificativă la 61,6%, la fel ca și Belgia, la 56,1%.

România are mult de recuperat

România a cunoscut telemunca o dată cu pandemia. În timp ce unii au continuat să lucreze de acasă și în ultimii doi ani, marea majoritate au revenit la birouri, ceea ce face ca România să nu ocupe un loc bun în topul țărilor obișnuite cu telemunca.

Cercetările arată că țara noastră se clasează pe locul 42 la nivel global, iar în ce privește securitatea cibernetică suntem pe locul 41.

Țara est-europeană care stă cel mai bine la munca la domiciliu este Grecia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net