Tunelul misterios unde au murit 50 de oameni se deschide ca actracție turistică. E vechi de 200 de ani și este situat la 194 de metri sub pământ

Un tunel vechi de mai bine de 200 de ani, aflat la 194 de metri sub pământ, lung de 3,5 mile se deschide turiștilor ca o nouă atracție acvatică. Canotiștii vor putea să văslească în aceste luni de vară. Pentru două persoane, biletele vor costa 100 de lire. Tunelul a fost construit vreme de 17 ani, iar 50 de persoane și-au pierdut viața, din cauza muncii grele. 

Foto: Canal and River Trust
Foto: Canal and River Trust

Tunelul, deschis ca atracție acvatică 

Un tunel lung, vechi de 200 de ani, cu o istorie morbidă, a fost deschis publicului ca o nouă atracție acvatică. Canoiștii pot acum să vâslească și să experimenteze tunelul Standedge pentru prima dată, ca parte a planurilor Canal and River Trust de a crea primul traseu de canoe din Marea Britanie de la coastă la coastă. Numit una dintre cele șapte minuni ale căilor navigabile, Standedge Tunnel a avut nevoie de 2.500 de muncitori timp de 17 ani pentru a săpa manual la începutul secolului al XIX-lea.

Tunelul se află la 194 de metri sub pământ

Lucrarea a fost una grea, întreprinsă cu lopeți, târnăcopi, pulbere explozivă și forță brută, ceea ce a dus la moartea a cel puțin 50 dintre muncitori. Pe parcursul lunii iunie, iulie și august, trustul va desfășura un total de 18 excursii cu vâsle într-un singur sens, fie pentru două persoane într-o canoe tandem, fie pentru un vâslitor solo. Biletele vor costa 100 de lire sterline, respectiv 55 de lire sterline. Tunelul se află la 194 de metri sub pământ, la 196 de metri deasupra nivelului mării și se întinde pe o lungime de 3,5 mile. Tunelul îngust se întinde de la Marsden, West Yorkshire, la Diggle, Greater Manchester. Tunelul fusese folosit anterior de bărci pe canalul Huddersfield.

Fiecare călătorie durează două ore 

Sean McGinley, directorul regional al Canal and River Trust pentru Yorkshire și Nord-Est, a declarat: „Suntem încântați să lansăm un nou capitol în istoria Standedge Tunnel, o adevărată minune a căilor navigabile. Organizația noastră de caritate lucrează mai mult ca niciodată pentru a menține în viață rețeaua noastră istorică de canale, veche de 250 de ani", scrie mirror.co.uk.

„Această experiență este una dintre numeroasele moduri în care oamenii ne pot ajuta să ne susțină munca, contribuind la fondurile vitale necesare pentru a ne ajuta să ne menținem rețeaua de canale și active de 2.000 de mile, în timp ce descoperim această comoară uimitoare sub Penini.” Fiecare călătorie va dura aproximativ două ore și poate fi rezervată pe site-ul web Canal and River Trust.

Gordon McMinn, lider de echipă voluntar și instructor calificat de sporturi cu vâsle, care coordonează excursiile, a declarat: „Aceasta este o oportunitate pe care o întâlnești o singură dată în viață pentru canoiștii pasionați de a vâsli prin acest tunel magnific și de a-i explora cele 3,5 mile". „Va oferi participanților un sentiment real al acestui tunel remarcabil, una dintre cele șapte minuni ale căilor navigabile, care este plină de istorie. Călătoriile subliniază doar că viața este mai bună pe apă sau, în acest caz, pe apă.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net