Orașul din România unde se află un tunel unic în lume. Oamenii spun că aici se petrec adevărate minuni: „O putere extraordinară”

În stațiunea Straja din România se află un tunel sacru, considerat unic și spectaculos, care atrage credincioși din toate colțurile țării, dar și din străinătate.

Tunelul din Straja este un loc important de pelerinaj / foto: Adevarul
Tunelul din Straja este un loc important de pelerinaj / foto: Adevarul

Acest loc este renumit pentru minunile sale, iar pe zidurile tunelului sunt pictați 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi a anului. Pe tavanul tunelului sunt reprezentate imagini din Vechiul și Noul Testament, adăugând o dimensiune spirituală profundă acestui loc.

Tunelul din Straja are 54 de metri

Tunelul sacru din Straja este cu adevărat un loc special, cu o lungime de 54 de metri și luminat natural prin ferestre din lemn în formă de cruce. Acesta face legătura cu bisericuța din lemn dedicată Sfinților Constantin și Elena, amplificând semnificația religioasă a ansamblului.

În interiorul tunelului, o candelă arde neîntrerupt și este mutată zilnic în fața icoanei sfântului corespunzător zilei din calendarul ortodox. Vizitatorii sunt adesea profund impresionați de atmosfera de liniște și pace care domnește aici, găsindu-și alinare sufletească.

Credincioșii care vizitează tunelul se bucură de o experiență spirituală intensă. După ce parcurg tunelul, aceștia se simt încărcați cu energie pozitivă și liniște interioară.

Construcția tunelului s-a finalizat în anul 2006, iar de atunci a devenit un loc de pelerinaj important.

Pentru cei care vin pentru prima dată, tunelul oferă posibilitatea de a-și găsi ziua de naștere și sfântul protector, oferindu-le un prilej de rugăciune personală.

Unde se află Stațiunea Straja

Stațiunea Straja, situată în Masivul Vâlcan la o altitudine de 1.440 de metri, oferă nu doar peisaje spectaculoase, ci și acest sanctuar spiritual deosebit.

Este recunoscută pentru peisajele sale montane spectaculoase și pentru oportunitățile variate de recreere pe care le oferă pe tot parcursul anului.

Straja se află la o altitudine de aproximativ 1.440 de metri, în apropierea orașului Lupeni, în Valea Jiului. Accesul la stațiune se face în principal prin intermediul unui drum care urcă din Lupeni sau printr-o telegondolă modernă care asigură legătura între oraș și stațiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
2 soti britanici si au dat demisia au vandut casa au cumparat sat intreg franta 910120 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net