Ultimele cuvinte ale pilotului din avionul prăbușit în Etiopia


    Yared Getachew era un pilot experimentatFoto: CNN
Yared Getachew era un pilot experimentatFoto: CNN

Pilotul avionului Ethiopian Airlines, Yared Getachew, le-a spus controlorilor de trafic aerian că are „probleme cu controlarea aeronavei”, cu puțin timp ca aparatul de zbor să se prăbușească.

„Avea probleme cu controlarea avionului în zbor, așa că a cerut permisiunea de a reveni pe aeroport”, a declarat  Tewolde GebreMariam, CEO-ul Ethiopian Airlines. Pilotul primise apropbarea controlorilor de trafic, însă avionul a dispărut rapid de pe radare. În urma prăbușirii, aeronava a lăsat în urmă un crater de 10 metri la locul impactului. Pilotul era pregătit special pentru avioanele de tip Boeing 737 MAX 8. Specialiștii consideră că există similarități între acest accident aviatic și cel din octombrie 2018, în Indonezia. Ambele sunt anchetate și încă nu există dovezi concrete că de vină ar fi tipul avionului, Boeing 737 MAX 8, conform Digi24.

„Nu știm deocamdată cu exactitate cauza accidentului aviatic, iar speculațiile nu ajută în niciun fel. Dar cred că există niște întrebări fără răspuns privind avionul respectiv”, a mai spus GebreMariam.

Yared Getachew vorbise cu mama lui, chiar înainte de decolare. Bărbatul în vârstă de 29 de ani era un pilot experimentat, cu peste 8.000 de ore de zbor la activ.

„Vin în Nairobi. Mi-am uitat telefonul, dar vorbim imediat cum ajung”, i-a spus pilotul mamei sale, înainte de zborul fatidic de duminică. 

Mai multe companii aeriene din lume au decis să țină la sol avioanele de tip Boeing 737 MAX 8

Uniunea Europeană, China, Etiopia, India, Indonezia, Insulele Cayman, Australia, dar și companii aeriene din Brazilia sau Mexic au interzis temporar operarea flotei de avioane Boeing 737 MAX. Și Statele Unite au consemnat la sol avioanele Boeing 737 MAX 8 și 9, la o zi după această decizie a fost luată în Europa. De altfel, Boeing a recomandat consemnarea la sol a întregii flote internaționale de aparate  737 MAX.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
shutterstock 2211785457 jpg
masina culita jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 450568075 jpg
GYORPLUSZ jpg
7538113 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg