Un adolescent român de numai 16 ani a devenit un adevărat erou. De ce va fi decorat de președintele Italiei

Un adolescent de origine română va fi decorat de către președintele Italiei, după ce a reușit să prevină o crimă.

Tânărul a reușit să prevină o crimă / foto: questure.poliziadistato.it
Tânărul a reușit să prevină o crimă / foto: questure.poliziadistato.it

Tânărul a primit titlul „Alfiere della repubblica”, iar mama lui, Ramona Rosemari Lascu, a spus că este foarte mândră de el. În decembrie 2022, adolescentul a reușit să oprească un bărbat car plănuia să își ucidă fosta parteneră.

În timp ce se întorcea acasă cu un tren regional, tânărul Emanuele Nicola Affaticati, a auzit un alt pasager, ce vorbea tot în limba română, în timp ce spunea că se îndrepta spre fosta lui soție, pentru a o ucide. Adolescentul a alertat imediat autoritățile, iar tragedia a putut fi evitată.

„Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale: recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu este o mare onoare şi suntem mândri”, a spus mama tânărului, Ramona Rosemari Lascu, potrivit adevarul.ro.

Adolescent de origine română decorat în Italia

Mama tânărului a mai spus că această întâmplare „datează de acum un an și jumătate și nu este foarte recentă: băiatul a auzit această conversație, era convins de ceea ce auzise: poliția și-a făcut datoria, de altfel ei au fost primii care au intervenit și ar trebui să primească o medalie pentru că era vorba de o tentativă de omor.”

Emanuele a crescut într-o familie în care valori precum responsabilitatea și integritatea au fost mereu promovate, iar bunicul tânărului este colonel de Marină în România.

„Tatăl meu este colonel de Marină în România. Am crescut, iar fiul meu a fost crescut și el un pic la fel ca noi fiicele, având ca punct de referinţă figura unui tată foarte bun, a unui ofițer”, a mai povestit Ramona Rosemari Lascu.

Tânărul nu va acorda interviuri, fiind minor, însă mama lui a vorbit despre titlul primit din partea Președintelui Italiei. „Este o mare onoare pentru fiul meu, când am primit invitația, eram atât de emoţionaţi încât ne-am așezat pe scaun: este o recunoaștere foarte frumoasă și am primit-o cu mândrie. Acum i-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se creadă cine ştie cine, a fost un gest normal”, a spus aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net