Rețeta de pască perfectă pentru Paște! Nu conține zahăr și are foarte puține calorii

Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar un produs care cu siguranță că nu va lipsi de pe mesele românilor este pasca! O rețetă anume ne poate garanta un desert delicios, cât și foarte sănătos! Această pască nu conține zahăr, iar vestea și mai bună este că are foarte puține calorii.

Rețeta de pască perfectă pentru Paște
Rețeta de pască perfectă pentru Paște

Rețete de pască fără zahară

Produsele tradiționale care ajung pe masa de Paște sunt, fără doar și poate, delicioase. Cu toate acestea, ele sunt și destul de grele și pline de calorii, motiv pentru care mulți dintre noi suntem nevoiți să ținem o scurtă cură de slăbire, după sărbători. Din fericire, există o rețetă de Pască care ne poate fi de ajutor, deoarece desertul nostru va fi atât delicios, cât și fără zahăr și cu numai foarte puține calorii!

Pentru a pregăti această pască delicioasă, tot ce ne trebuie este un kilogram de brânză proaspătă de vaci, 100 de grame de stafide aurii, o linguriță de esență de rom, 5 ouă, 200 de grame de smântână fermentată, o păstaie de vanilie, 100 de grame de făină din fulgi de ovăz, 5 grame de griș, 150 de grame de îndulcitor natural, coaja unei lămâi, cât și 20 de grame de unt.

Pentru a înlocui zahărul putem folosi ștevie, sau chiar și extract de monk fruit. Aceste ingrediente au avantajul de a conține mai puține calorii, iar pasca noastră va fi mult mai sănătoasă.

Cum putem pregăti pasca

După ce ne asigurăm că toate ingredientele au ajuns la temperatura camerei, trebuie să clătim stafidele în apă rece, apoi să le lăsăm la hidratat în apă călduță cu rom (ori esență de rom), vreme de 30 de minute. Brânza trebuie scursă bine cu ajutorul unei site dese, iar, în același timp, untul trebuie topit și lăsat să se răcească.

Apoi, în timp ce lăsăm cuptorul să se încălzească la 180 de grade, trebuie să spargem ouăle, să adăugăm coaja de lămâie, îndulcitorul ales, cât și sare. Totul trebuie amestecat cu ajutorul unui mixer, până când avem o compoziție spumoasă. Smântâna, zeama de lămâie, cât și untul topit se adaugă la această compoziție. La final, după ce totul este bine amestecat, adăugăm și brânza.

Mai departe trebuie să cernem făină de ovăz și praf de copt în compoziție, să scurgem stafidele și să le adăugăm în amestec. Apoi, tapetăm o tavă rotundă cu unt topit și presărăm puțină făină de ovăz pe pereții laterali. Compoziția este adăugată în tavă, iar totul merge la cuptor vreme de aproximativ 40 de minute. Atunci când pasca a căpătat o crustă rumenită, o putem scoate din cuptor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Cum iti poti recompensa angajatii pentru eforturile depuse Top 3 sfaturi pentru a i motiva jpg
featured image (1) jpg
horoscop freepik jpg
horoscop bani jpg
zodii care imprumuta bani jpg
1 mancare tochitura mamaliga 39163094 xxl jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net