Afacerea inedită cu care au dat lovitura doi frații din România. Cu cât se vinde leguma care i-a îmbogățit
Este o legumă extrem de sănătoasă, pe care tot mai mulți români încearcă să o introducă în dieta lor zilnică. Iar o fermă de sparanghel din Amara, județul Buzău, a reușit să aducă succes fraților Daniel și Florin Toma. Valorificarea se face chiar direct la poarta fermei, ori în București, cu ajutorul platforme de comenzi online.
Cultura de sparanghel a lui Daniel Toma deja se întinde de-a lungul a trei hectare, în localitatea Amara, în județul Buzău. Împreună cu Florin, fratele său, Daniel Toma a început afacerea în anul 2012, când a adus din Germania primele rădăcini de sparanghel, din Germania. După ani de zile, sparanghelul a devenit un produs căutat, atât de omani simpli care doresc să mănânce mai sănătos, cât și de către restaurante și magazine.
Aprilie este luna când sparanghelul de la ferma lui Daniel Toma este recoltat, iar cei care își doresc să cumpere sparanghel de la această fermă o pot face fie la buchet de 450 de grame, ori la kilogram, vărsat.
Ferma de sparanghel eeste un succes pentru cei doi frați
„Cultura de sparanghel se află acum la recoltare. Am început mult mai devreme decât în anii trecuți, când recoltam după 10 aprilie, însă modest. Acum a fost acest val de căldură și ne-a cam dat peste cap, nu mă așteptam să iasă o cantitate așa mare. Respirăm un pic că a venit valul de frig, recoltăm o dată la două zile și mai avem timp și de altele”, a povestit Daniel Toma, conform agrointel.ro.
Chiar dacă sparanghelul nu este dificil de întreținut, problema este faptul că recolta trebuie făcută manual. „În mare parte este greu recoltatul pentru că trebuie să fii atent la ceea ce tai. Când ajunge la 30 de centimetri, maxim, trebuie recoltat. Dacă l-ai lăsat, a doua zi îl găsești ramificat și nu prea mai poți să îl folosești. Mă ajută la recoltat fratele, nepotul, este mai greu, putem asemăna cu recoltarea la căpșuni”, a mai explicat fermierul.
Cei care își doresc să cumpere sparanghel de aici trebuie să știe că un kilogram se vinde la poarta fermei cu prețul de 35 – 40 de lei. Un buchet de 450 de grame poate ajunge la prețul de 20 de lei.