Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de propriul animal de companie. „Monstrul Gila” face prima victimă după aproape 100 de ani

Un bărbat de 34 de ani a murit după ce a fost mușcat de animalul său de companie, un monstru Gila. Acesta deținea două astfel de reptile considerate a fi periculoase. Potrivit datelor statistice, ultima dată când s-a înregistrat un deces al unei persoane din cauza unei astfel de mușcături a fost în 1930.

Reptilă veninoasă Gila Foto: Wikipedia
Reptilă veninoasă Gila Foto: Wikipedia

Victima ar fi suferit o reacție alergică 

Deși mușcăturile șopârlelor nu sunt în mod normal fatale pentru oameni, un expert citat de CBS News a spus că victima ar fi suferit o reacție alergică. Ultimul deces cunoscut cauzat de o astfel de mușcătură datează din 1930, conform lui Nick Brandehoff, medic toxicolog și expert în reptile.

Victima deținea două reptile carnivore 

Majoritatea mușcăturilor de monștri Gila provoacă doar umflături și sângerări locale. Cu toate acestea, acest tragic incident subliniază importanța evitării contactului cu orice animal veninos și a nu-i considera drept animale de companie, a subliniat medicul. 

Victima din comitatul Jefferson, al cărei nume nu a fost dezvăluit, deținea două exemplare de reptile carnivore. Monștrii Gila sunt considerați cele mai mari șopârle din SUA, atingând o lungime de aproximativ 56 de centimetri, conform Smithsonian Institution.

Șopârla care l-a mușcat era un pui de 30 cm

Bărbatul a fost transportat la spital imediat după mușcătură, iar starea lui era gravă. Cu toate eforturile medicale, acesta a decedat, vineri. Monstrul Gila care l-a mușcat era un pui de aproximativ 30 de centimetri. Autoritățile au efectuat o autopsie, iar teste toxicologice suplimentare vor fi realizate pentru a determina cauza exactă a morții.

În SUA, pot deține monștri Gila doar persoanele sau instituțiile care dețin o licență în acest sens. Se pare că bărbatul în cauză nu avea licență și, de asemenea, deținea ilegal și mai multe tarantule. 

Despre "monstrul Gila"

Monstrul Gila este una dintre cele mai infame specii din lumea reptilelor. Are un model caracteristic de scară neagră și portocalie și un corp puternic care poate crește până la 55 cm lungime.

Cu toate acestea, deși se știe că monstrul Gila mușcă oamenii, mușcătura lui este rareori fatală. De fapt, în ciuda naturii sale veninoase, monștrii Gila folosesc de obicei doar mușcătura lor mortală asupra pradei. Cel mai frecvent veți găsi monstrul Gila în zonele deșertice din sud-vestul Statelor Unite și în nordul Mexicului. Însă își petrec o mare parte din timp făcând vizuini în subteran pentru a se încălzi noaptea și în timpul lunilor de iarnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net