Un copil de trei ani, salvat miraculos după ce a căzut în gol de la etajul cinci. „Merită medalia de aur pentru Valoarea Civilă”

Ultima actualizare:

În Italia, un bărbat de 37 de ani a devenit erou național, felicitat inclusiv de premierul Georgia Meloni. Salvarea extraordinară a avut loc în Torino, când o fetiță de trei ani s-a aplecat prea mult peste balcon și a căzut în gol. Salvatorul a fost alertat de țipete și nu a stat nicio secundă pe gânduri. Și-a deschis brațele și a urmărit traiectoria copilului pentru a-l prinde, relatează CNN.

image

Incidentul a avut loc în weekend. Mattia Aguzzi, un bancher din Torino mergea pe trotuar spre un magazin de pâine. Era împreună cu prietena lui, când a auzit un bărbat strigând după ajutor dintr-un apartament de la etaj.

„Am auzit un bărbat țipând când a văzut-o pe fetiță aplecându-se pe pervaz. Fetița s-a tot aplecat din ce în ce mai mult și s-a cățărat peste pervaz, s-a ținut doar cu două brațe și avea picioarele în aer”, a spus Aguzzi.

El a spus că a strigat pentru a încerca să atragă atenția fetiței de trei ani pentru a o împiedica să se târască mai departe, dar când și-a dat seama că nu l-a auzit, i-a calculat traiectoria și a stat sub ea.

„Când am văzut-o căzând...”

Bărbatul a strigat de mai multe ori la copil, însă din cauza zgomotului din stradă fetița nu l-a auzit.

Am început să strig la ea să rămână nemișcată și să se întoarcă înăuntru, dar nu a auzit. Când am văzut-o căzând, am pășit în calea ei, am închis ochii și am sperat că totul va fi bine. Am blocat-o amortizând lovitura, apoi am căzut amândoi la pământ”, a spus el.

„Inițial nu am simțit niciun semn de viață, apoi copilul a început să plângă și am răsuflat ușurat”, a spus el.

Părinții copilei, în stare de șoc

Părinții fetei au ieșit în stradă odată ce și-au dat seama ce s-a întâmplat. Erau în stare de șoc. Când și-au văzut copila în brațe și au realizat că a fost salvată de bărbat au început să plângă. Au dus imediat copilul la spital.

„Merită medalia de aur pentru Valoarea Civilă”

Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a cerut ca Aguzzi să fie onorat.

Acțiunea lui Mattia Aguzzi, concetățeanul nostru care în această dimineață, prinzând [fata] din mers, i-a salvat viața micuței care a căzut de la etajul cinci, este un gest eroic și extraordinar”, a scris Lo Russo într-un Postare pe Facebook.

Parlamentarul Camilla Laureti a mai spus că speră că i se va da o medalie națională.

„Propun ca MattiaAguzzi, care a salvat o fată care a căzut de la etajul cinci, riscându-și siguranța și probabil propria viață, să primească Medalia de Aur pentru Valoarea Civilă!” ea a scris într-o postare pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Inclusiv premierul Italiei, Georgia Meloni i-a mulțumit bancherului pentru gestul său eroic.

Povestea unei fetițe care a căzut de la un balcon de la etajul cinci dintr-o clădire din Torino s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Dar datorită promptitudinii lui Mattia Aguzzi, care a văzut-o căzând și a prins-o în aer, viața ei este salvată. Multă onoare și recunoștință pentru acest tânăr erou”, a scris ea la X duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net