V-aţi încins? Distracţia s-a mutat sub apă

Ultima actualizare:

    Ăsta da spectacol marin:  două sirene pugiliste  îşi dau pumni cu încetinitorulFotografii: Profimedia
Ăsta da spectacol marin: două sirene pugiliste îşi dau pumni cu încetinitorulFotografii: Profimedia

Termometrele au încremenit indicând temperaturi de 30 de grade Celsius, iar aparatele de aer condiţionat abia dacă mai fac faţă valului de căldură! Aşa se face că o echipă de fotomodele internaţionale au răspuns ”prezent” la invitaţia regizorului german Michael Gleissner, care a organizat un spectacol de zile mari la 5 metri sub apă în apropiere de coasta Cebu, din Filipine. Spectacolul incredibil a făcut înconjurul planetei.

Michael Gleissner (50 de ani) este unul dintre cei mai înfocaţi regizori independenţi care luptă pentru salvarea mediului înconjurător şi curăţarea oceanelor de deşeurile de plastic. Artistul născut în Regensburg, Germania, deţine compania de producţie cinematografică Bigfoot Entertainment şi organizaţiile Fashion One şi SexyMandarin. Valul de căldură abătut asupra Germaniei l-a trimis într-o vacanţă prelungită în Filipine şi s-a gândit să le ia cu el pe tinerele fotomodele de la agenţia lui. Aşa a apărut ideea de a face un spectacol subacvatic. A organizat meciuri de box, fetele au defilat în rochii de gală, au jucat baschet, au interpretat scene memorabile din piese de teatru consacrate şi au pedalat pe fundul oceanului.

Campania răcoritoare a avut ca scop să tragă un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală şi la efectele destructive pe care le are omul asupra naturii. Gleissner a angajat fotografi profesionişti şi cameramani dispuşi să stea scufundaţi în adâncuri preţ de aproape un minut. Cu acest prilej, tinerele şi-au testat limitele de rezistenţă ale organismului aflat în stare de submersie. Presiunea exercitată asupra corpului uman este de 1 bar la 10 metri adâncime, iar la 30 de metri ajunge să fie de 4 bari.

În aceste condiţii, organismul suferă anumite modificări structurale şi funcţionale pentru că, atunci când presiunea este mare, volumul gazului din plămâni se reduce simţitor, însă nu numai sistemul respirator are de suferit în timpul scufundării. Creierul, timpanele şi sinusurile sunt afectate de presiunea exercitată la adâncimi. Însă toate aceste transformări au loc la peste 10 metri adâncime, iar Gleissner a avut grijă ca spectacolul să aibă loc la doar 5 metri sub apă. Trebuie subliniat faptul că temperatura apei în regiunea filipineză Cebu este în această perioadă a anului de 22-24 de grade Celsius, ceea ce este ideal pentru o şedinţă de scufundare pentru amatori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani jpeg
zapada transfagarasan jpg
cheie usa istock jpg
index webp
roman mort spa jpg
sare epsom jpg
bani multi pensie jpg
contor energie electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net