VIDEO Așa arată Târgurile de Crăciun din Europa, în plină pandemie. Ideea inedită a nemților
Autoritățile germane au reinventat târgurile de Crăciun în perioada sărbătorilor de iarnă din cauza COVID-19. În fiecare an, în Germania, sunt deschise peste 3.000 de târguri. În acest an, din cauză că numărul infectărilor a ajuns la 1,05 milioane de persoane, au fost amenajate târguri în regim drive-in.
Europa are parte de un Crăciun sub semnul COVID-19 în acest an! Când numărul infectărilor zilnice este de peste 12.000, totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 17,1 milioane și peste 391.000 de oameni au pierit în lupta cu boala, autoritățile au impus măsuri speciale. În Landshut, Berlin și Kalkar din Germania au fost amenajate târguri de Crăciun unde se merge cu mașina, se comandă, se ascultă colinde și apoi se pleacă în liniște către casă. Chioșcurile cu dulciuri, vin fiert, cârnați și preparate tradiționale sunt amplasate de-o parte și de alta a unei alei pe care se circulă cu 5 km/h. Accesul se face doar cu mască pe față și se respectă distanțarea socială.
Industria ospitalității din Germania, pierderi de 5,9 miliarde de dolari
”Am fost inspirați de lanțurile de restaurante fast-food. Am reușit să aducem atmosfera de Crăciun în piețe și să respectăm și regulile impuse de autorități”, a declarat pentru France24 patronul unui restaurant din Landshut, pe nume Patrick Schmidt, de 31 de ani. Industria ospitalității din Germania înregistrează pierderi de 5,9 miliarde de dolari. În fiecare an târgurile nemțești erau vizitate în medie de 160 de milioane de persoane. În orașul german Kalkar, în weekend-ul ce a trecut au fost 500 de mașini prezente la târg și vânzările de produse au adus ”o gură de oxigen” pentru proprietarii de localuri și restaurante care și-au deschis chioșcuri aici. Tradiția târgurilor din timpul sărbătorilor de iarnă a fost consemnată încă din secolul XV în Germania.
Decor de vis la Galeriile Lafayette, din Paris
Însă și în Paris, unde restricțiile sunt extrem de severe din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri. La Galeriile Lafayette, din Paris, accesul publicului e restricționat, nu e permis accesul decât cu mască, păstrarea distanțării sociale și respectarea normelor privind răspândirea noului coronavirus. La Bruxelles, Moscova, în Geneva, Viena sau Stockholm autoritățile au mobilizat efective impresionante de agenți de ordine pentru a patrula pe străzi în zonele unde au fost amenajate târgurile de Crăciun.
La Washington, Moş Crăciun stă în balon
SUA înregistrează un număr record de victime din cauza pandemiei care a îngrozit planeta. Pentru a nu le strica bucuria copiilor de a se întâlni cu Moşul, în Washington au fost amenajate bule de plastic în care acesta îi aşteaptă pe micuţi. Aceste baloane au fost amplasate în parcuri sau în apropierea mall-urilor. Autorităţile speră să salveze Sărbătorile din această iarnă care sunt şi aşa extrem de vitregite de regimul de restricţie impus de autorităţi pentru a stopa răspândirea virusului.
Coronavirus, 2 decembrie, situația în Europa
Cel de al doilea val de pandemie a lovit grav bătrânul continent. Cele mai afectate țări sunt: Rusia, cu 2,27 milioane de contaminări și 40.000 de decese; Franța, cu 2,2 milioane de îmbolnăviri și 52.500 de decese și Spania, cu 1,65 milioane de îmbolnăviri și 45.000 de decese. În Marea Britanie, Moș Crăciun îi va primi pe copiii veniți în mall-uri doar cu mască pe față, iar spiridușii vor dezinfecta poala Moșului după fiecare copil.
Crăciunul stradal în România
În România, ne vom mulțumi cu ceva luminițe stradale. A exista o ”tentativă” de târg de Crăciun la Craiova, dar s-a dovedit a fi un eșec la deschidere. La numai o oră după ce autoritățile locale au aprins luminile de sărbători, târgul a fost închis. Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, pe motiv că nu ar avea aviz de funcționare.
Citește și:
Cum a decorat Melania Trump Casa Albă pentru ultimul Crăciun ca primă doamnă
Brazilienii se imunizează în masă, la plajă! Stau ca sardelele și nu poartă mască