VIDEO Descoperire macabră. 45 de saci cu resturi umane, descoperiți într-o râpă în Mexic

Ultima actualizare:

Stupefacție în Mexic, unde polițiștii au descoperit 45 de saci cu resturi umane, aruncați într-o râpă din vestul orașului Guadalajara. Autoritățile au ajuns în zonă după ce s-ar fi primit un pont. Este în desfășurare o amplă anchetă pentru identificarea cadavrelor. În momentul descoperirii, polițiștii din Mexic derulau acțiuni de căutare pentru 7 tineri, două femei și cinci bărbați, dispăruți de o săptămână, scrie BBC.

image

Anchetatorii au stabilit că rămășițele descoperite sunt de bărbați și femei, iar numărul cadavrelor încă nu este cunoscut.

Într-o declarație publică, procurorii din vestul statului Jalisco au spus că, în urma unei informații care viza căutarea celor șapte persoane, aceștia au început să caute în râpa Mirador del Bosque, unde au găsit sacii plini cu resturi umane.

Sursa foto: Profimedia
Sursa foto: Profimedia

În anchetă a fost implicat un număr mare de forțe de ordine, inclusiv pompieri și apărarea civilă.

Râpa arată ca un mormânt uriaș

Primul sac a fost găsit marți, dar din cauza terenului dificil și a lipsei de lumină solară, ancheta a fost reluată a doua zi și va continua până la găsirea tuturor rămășițelor, a precizat parchetul.

Sursa foto: Profimedia
Sursa foto: Profimedia

Oficialii au spus că se lucrează pentru a stabili și numărul cadavrelor dar și cine sunt persoanele ucise și, dea semenea, care este cauza morții.

Peste 100.000 de persoane sunt date dispărute

Autoritățile din Mexic se confruntă cu un număr mare de dispariții, aproximativ 100.000 de persoane fiind căutate de autorități la acest moment după ce familiile au semnalat disparițiile lor. Cele mai multe dintre aceștia, fiind victime ale crimei organizate, potrivit unor statistici recente. Făptuitorii sunt rareori pedepsiți.

Trei sferturi dintre cei raportați dispăruți sunt bărbați, iar o cincime aveau sub 18 ani la momentul dispariției.

Rudele acestora acuză guvernul că nu face suficient pentru a-i găsi și spun că oficialii sunt indiferenți când se raportează o dispariție.

Organizația Națiunilor Unite a numit-o „o tragedie umană de proporții enorme”.

Jalisco este centrul unui război violent împotriva drogurilor, iar unele dintre cele mai puternice grupuri care operează acolo includ cartelul Jalisco New Generation (CJNG) și rivalul lor, Nueva Plaza, care s-a despărțit de CJNG în 2017, stârnind violență în Guadalajara, capitala statului Jalisco.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net