VIDEO Incendiu devastator pe un aeroport din Londra. Toate zborurile sunt sistate

Un incendiu violent a cuprins un aeroport din Londra. Toate aeronavele sunt la sol, iar toate zborurile au fost redirecționate. Incendiu devastator a provocat prăbuşirea parţială a uneia dintre parcările sale cu tot cu mașinile parcate. Sute de persoane sunt blocate pe aeroport și toate hotelurile din zonă sunt rezervate.

Incendiul uriaș de la Aeroportul Luton. Foto: Profimedia Images
Incendiul uriaș de la Aeroportul Luton. Foto: Profimedia Images

„S-au auzit explozii”

Sute de persoane sunt blocate pe aeroport, fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Mulţi pasageri au declarat pentru BBC că maşinile lor se aflau în parcarea distrusă de flăcări.

🔥 BREAKING🔥 – All flights have been suspended at Luton Airport London as massive fire has erupted in the terminal car parking. #LutonAirport#Luton#Airportfire#HamasMassacre #طوفان_الاقصى_ #Gaza pic.twitter.com/gwEMKcADW5

— Ar.Waseem Akram (@ArWaseemakram) October 10, 2023

Imaginile postate online arată flăcări uriaşe şi fum care se ridică de la ultimul etaj al parcării.

Martorii au povestit că au auzit alarme de maşină şi explozii puternice, iar un bărbat a descris viteza cu care focul a străpuns etajul superior al parcării ca fiind "incredibilă".

All flights to and from the UK's London Luton Airport have been suspended until 12 pm, 11th October due to a large fire on the top floor of a multi-story Terminal car park-2 which resulted in partial structural collapse. pic.twitter.com/H9JIAhGdXp

— Megh Updates 🚨™ (@MeghUpdates) October 11, 2023

Parcarea Terminalului 2 a suferit "o prăbuşire structurală semnificativă", potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire.

Imaginile postate online arată flăcări uriaşe şi fum care se ridică de la ultimul etaj al parcării.

Anunțul autorităților londoneze

Patru pompieri şi un angajat al aeroportului au fost transportaţi la spital, pentru că au inhalat fum.

Pompierii sfătuiesc localnicii să ţină ferestrele şi uşile închise şi să evite zona aeroportului.

#WATCH : New footage emerges showing a large fire in Luton. The cause of the fire is still unknown. Developing situation.#LutonAirport #Luton #London #Airportfire #LatestNews #latest #BREAKING_NEWS #Update #flash pic.twitter.com/wkPiOmDAcd

— upuknews (@upuknews1) October 11, 2023

Poliţiştii fac tot posibilul pentru a îndepărta oamenii de la locul incendiului. Mulţi dintre ei se grăbesc cu bagajele lor spre gara aeroportului Luton, în încercarea de a lua un tren sau un autocar spre alte aeroporturi, pentru a prinde zboruri în următoarele ore.

15 maşini de pompieri au intervenit la incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje şi a ars numeroase maşini.

„Siguranţa pasagerilor şi a personalului nostru rămâne principala noastră prioritate. Prin urmare, am luat decizia de a suspenda toate zborurile”, a anunţat oficial aeroportul, care se află la 40 km nord de centrul Londrei şi unde ajung în general companiile aeriene low-cost.

Ulterior, aeroportul a anunţat că suspendă toate zborurile până la ora 14:00 GMT (17:00, ora României).

"Echipajele de pompieri lucrează pentru a stinge incendiul şi pentru a preveni răspândirea acestuia la clădirile adiacente şi la celelalte vehicule”, au precizat pompierii.

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester şi Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net