VIDEO Momentul izbucnirii incendiului și mărturii șocante din infernul care a cuprins nunta din Irak. „O copilă era arsă complet”

Ultima actualizare:

O lume întreagă este șocată de cumplita tragedie din Irak unde aproape 100 de nuntași, inclusiv mirele și mireasa au murit într-un incendiu care a izbcnit și a mistuit totul în câteva minute. Imagini cu o mare mulțime de oameni care cară zeci de sicrie pe umeri tulbură profund. Durerea celor care și-au pierdut oamenii dragi este imensă, ca să nu mai vorbim de momentul în care a avut loc tragedia. Mirele și mireasa erau prinși în dansul tradițional al mirilor. La câteva ore de la incendiul catastrofal, martorii povestesc printre lacrimi cum au văzut disperarea celor care ardeau de vii și pe care nimeni nu putea să îi salveze.  

Aproape 100 de persoane au fost ucise și alte 100 au fost rănite în incendiul care a avut loc la o nuntă în Qaraqosh, în nordul Irakului. Martorii oculari au descris pentru jurnaliștii BBC scenele de groază și panică pe măsură ce incendiul devenea tot mai mare.

Sursa foto: Profimedia Images
Sursa foto: Profimedia Images

„Era ca și cum ușile Iadului s-au deschis"”

Ghaly Nassim, în vârstă de nouăsprezece ani, se afla la doar câțiva metri distanță de sala de banchet, când incendiul a izbucnit, marți seara.

S-a grăbit să-i ajute pe cinci dintre prietenii săi care erau prinși înăuntru.

„O ușă a fost blocată, așa că am deschis-o cu forța. Din hol au ieșit flăcări masive. Era ca și cum ușile Iadului s-au deschis", a spus el.

"Temperatura era insuportabilă. Nu pot descrie căldura extremă."

Restaurantul cuprins de flăcări. Foto: Facebook
Restaurantul cuprins de flăcări. Foto: Facebook

Cel puțin 94 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite în incendiul, care a izbucnit în timpul primului dans al mirilor. Oficialii apărării civile au declarat pentru BBC News Arabic că mirii ar fi supraviețuit, deși în rapoartele inițiale sunt declarați morți.

Sursa foto: Profimedia Images
Sursa foto: Profimedia Images

„Am văzut 26 de cadavre în baie”

Tânărul Nassim a descris scenele drept o „adevărată tragedie”.

„Nu am putut face altceva decât să fug de foc”, a spus el, iar în discuția telefonică vocea lui era atât de epuizată, spun jurnaliștii BBC.

„După ce au sosit pompierii, m-am repezit înăuntru să-mi caut prietenii. Am văzut 26 de cadavre în baie. O fetiță de 12 ani a fost arsă complet și lăsată într-un colț".

Un alt martor, Tommy Uday, în vârstă de 17 ani, stătea lângă ieșire când a izbucnit incendiul. Aceasta a fost salvarea lui pentru că s-a putut îndepărta repede de flăcări.

Aici, momentul izbucnirii incendiului, în timp ce mirii dansau.

„Am văzut un nor mare de fum negru ieșind din tavan, așa că am fugit repede”, a spus el, adăugând că „întregul loc a fost distrus în doar cinci minute”.

Aproximativ 50 de cadavre au fost depuse miercuri. Cadavrele rămase urmează să fie îngropate în ziua următoare. Dar mulți oameni încă caută membri ai familiei.

În disperarea de a se salva de foc, Ghazwan și-a pierdut soția sa în vârstă de 33 de ani, fiul de patru ani și fiica de 13 ani. Și acum îi caută.

Cealaltă fiică a lui, care are 10 ani, a ieșit din sală „suferind arsuri pe aproape 98% din corp”, a declarat sora lui Ghazwan, Eisan, pentru BBC.

Ea a spus că fratele ei mergea din spital în spital pentru a-și căuta restul familiei.

60% dintre nuntașii care au fost salvați din flăcări și se află la spital, au suferit arsuri grave, au declarat medicii.

Cauza incendiului, artificiile lansate în timpul dansului mirilor

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Irak, Gawdat Abdul Rahman, a declarat pentru BBC că incendiul a fost cauzat de artificii care au fost declanșate în interiorul sălii din orașul majoritar creștin.

Utilizarea materialului de construcție foarte inflamabil în interiorul locației a acționat ca un propulsor, a adăugat el.

El crede că lipsa unor ieșiri de urgență adecvate a înrăutățit lucrurile, deoarece majoritatea oaspeților au încercat să plece folosind intrarea principală a sălii, călcându-se efectiv în picioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net