UPDATE Tragedie uriașă în Johannesburg. Cel puțin 70 de morți, inclusiv copii, după ce un bloc a luat foc

Ultima actualizare:

UPDATE:  Bilanț dramatic după in cendiul devastator care a cuprins un bloc de locuințe. Cel puţin 72 de persoane au murit, joi, într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraş din Africa de Sud, au anunţat serviciile de urgenţă. Printre cei morți se numără și 7 copii. Zeci de răniți au fost transportați la spitale, iar echipele de urgență continuă operațiunile de căutare și recuperare. Autoritățile spun că nu exclud ca bilanțul deceselor să crească. 

Este una dintre cele mai mari tragedii de acest fel din Johannesburg din istoria recentă. Nu este clar deocamdată ce a provocat incendiul. În interiorul clădirii de cinci etaje se afla „un adăpost improvizat", unde locuiau aproximativ 200 de persoane.

Știre inițială:

Zeci de morți într-un incendiu într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud. A fost raportat un bilanț dramatic de 63 de decese și 40 de răniți, însă autoritățile se așteaptă ca acesta să crească. Un copil mic se numără printre cei uciși. Între timp au loc operațiuni de căutare și recuperare, relatează BBC.

image

Cel puțin 63 de persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc din Johannesburg, spun autoritățile sud-africane, fără să dea detalii despre cauza care a dus la tragedie.

Cel puțin un copil este printre morți – iar oamenii care își caută pe cei dragi au fost avertizați că șansele de a-i găsi în viață sunt „foarte mici”, transmite și Sky News.

Clădirea din cartierul central de afaceri a fost descrisă ca o „așezare informală” în care s-au mutat persoane fără adăpost în căutarea unei locuințe.

Potrivit martorilor, cel puțin 200 de persoane ar fi locuit acolo.

Autoritățile din Johannesburg spun că nu este clar ce a declanșat incendiul la clădirea cu cinci etaje din centrul orașului.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, Robert Mulaudzi, a declarat pentru BBC că pompierii au reușit să scoată o parte dintre locatari din clădirea distrusă de incendiul devastator.

Un videoclip postat pe platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, de domnul Mulaudzi a arătat zeci de mașini de pompieri și ambulanțe în afara clădirii cu ferestre arse.

Alți zeci de locatari sunt răniți

Serviciile de urgență au declarat că alte 43 de persoane au fost rănite în incendiul, care a izbucnit joi dimineața înainte de a se lumina.

Clădirea a fost evacuată, iar autoritățile au spus că incendiul a fost în mare parte stins.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență, Robert Mulaudzi, a declarat că o operațiune de căutare și recuperare este în desfășurare. El a avertizat că numărul deceselor ar putea crește și mai mult, deoarece mai multe persoane ar putea fi prinse în interior.

Există o posibilitate uriașă ca numărul de cadavre să fie peste 60”, a spus el completând că au loc căutări pe fiecare etaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net