VIDEO Incendiu apocaliptic în Turcia. MAE a emis o avertizare de călătorie

Ultima actualizare:

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de 22 spre 23 august în regiunea Çanakkale din Turcia. Flăcările s-au extins cu violență și șase sate au fost cuprinse de foc. Autoritățile au transmis că la ora prânzului incendiul se întindea pe o suprafaţă de peste 15 kilometri pătraţi, iar imaginile sunt apocaliptice. Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Turcia. 

image

Mobilizare uriașă

În regiunea Çanakkale este o mobilizare uriașă. Sute de salvatori sunt la fața locului și se luptă cu flăcările enorme.

Autorităţile turce au declarat că şase sate au fost evacuate şi alte trei sunt pregătite de evacuare.

Autorităţile turce au intervenit cu avioane, elicoptere, utilaje de construcţii şi peste 1100 de membri ai personalului de intervenţie pentru stingerea incendiului.

​Ca măsură de precauţie, campusul Universităţii 18 Mart, căminele studenţeşti aferente şi spitalul de stat din Çanakkale au fost evacuate.

Autostrada a fost închisă

O altă măsură extremă este închiderea autostrăzii Çanakkale-İzmir. Cetățenilor le este interzis să intre pe autostradă pentru că aici acționează salvatorii pentru stingerea incendiului uriaș.

Totodată, este afectată şi circulaţia navală prin strâmtoarea Dardanele, potrivit autorităţilor turce.

Strâmtoarea Dardanele, un pasaj îngust și semnificativ din punct de vedere istoric care leagă Marea Egee de Marea Neagră, servește drept o rută de transport vitală pentru navele care călătoresc între Europa și Asia.

„Remorcherele sunt pregătite să intervină dacă incendiul se apropie de faleză, oferind sprijin suplimentar operațiunilor de stingere a incendiilor în desfășurare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor. 

MAE, avertisment de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care se află în zona în care se manifestă incendiul să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

​De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunilor diplomatice ale României: Ambasada la Ankara +905323181726, Consulatul General la Istanbul +905335420695 sau Consulatul General la Izmir +905304150077.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net