Virusul Marburg, descoperit pentru prima dată în Africa de Vest. Are o mortalitate foarte mare

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg, o febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu EbolaFoto: Getty
Autoritățile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg, o febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu EbolaFoto: Getty

Autoritățile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg, o febră hemoragică foarte infecțioasă, asemănătoare cu Ebola. Este pentru prima dată când boala a fost identificată în Africa de Vest. Epidemiile de Marburg pornesc când un animal infectat, precum o maimuță sau un liliac, transmite virusul unui om. Virusul se răspândește apoi de la om la om prin contact cu fluidele corporale ale celor bolnavi. Printre simptome se află dureri de cap, dureri musculare, vomitarea de sânge și sângerări.

În ultimii 50 de ani au fost înregistrare 12 focare mari de Marburg, majoritatea fiind localizate în Africa de Est și Sud. Ultimul mare focar a fost în Angola, în 2005, iar 200 de oameni au murit după ce s-au infectat. Cazul de infectare din Guineea cu virusul Marburg a fost identificat săptămâna trecută, la două luni după ce țara africană a scăpat de Ebola, boală care a făcut 12 morți în primăvară. Pacientul infectat, care murit până la urmă, a mers prima dată la o clinică locală, dar starea lui s-a deteriorat rapid, scrie Digi24.

Laboratorul de febră hemoragică din Guineea și Institutul Pasteur din Senegal au confirmat ulterior prezența virusului Marburg.

"Virusul Marburg se poate răspândi ușor pe arii extinse, iar asta înseamnă că trebuie oprit rapid", a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional OMS pentru Africa. "Lucrăm cu autoritățile sanitare pentru a introduce rapid măsuri, bazate pe experiența anterioară a Guineei în cazul virusului Ebola, care se transmite într-un mod similar", a spus Moeti.

Atât cazul de infectare cu virusul Marburg, cât și cazurile de Ebola din Guineea, au fost depistate în districtul Gueckedou, aproape de granița cu Liberia și Coasta de Fildeș. Primele cazuri din epidemia de Ebola din 2014-2016, cea mai gravă din istorie, au provenit din aceeași regiune din Guineea.

Rata mortalității în cazul virusulul Marburg a variat, în cazul epidemiilor anterioare, între 24% și 88%, în funcție de tulpină și tratament, a anunțat OMS.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net