Wuhan testează toată populația de 11 milioane de oameni, de teama variantei Delta

Ultima actualizare:

    China a respins, vineri, apelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru o nouă anchetă pe teritoriul săuFoto: Getty
China a respins, vineri, apelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru o nouă anchetă pe teritoriul săuFoto: Getty

Autoritățile din orașul chinez Wuhan vor începe să testeze întreaga populație, după ce au fost depistate câteva cazuri de Covid. Wuhan a înregistrat șapte cazuri cu transmitere locală, primele infecții locale în mai mult de un an. China a reuși să controleze răspândirea virusul în interiorul granițelor sale. Cu toate acestea, această nouă creștere, care a fost depistată pentru prima dată în rândul lucrătorilor de pe un aeroport din Nanjing, a stârnit îngrijorare.

Orașul cu 11 milioane de locuitori a fost în prim plan după ce coronavirusul a fost depistat pentru prima dată acolo în 2019. China se confruntă în prezent unul dintre cele mai mari focare din ultimele luni, cu 300 de cazuri depistate în 10 zile, potrivit digi24.

Aproximativ 15 provincii din întreaga țară au fost afectate, ceea ce a dus la implementarea unor măsuri de testare în masă și a unor restricții. Autoritățile sunt îngrijorate și au atribuit răspândirea virusului variantei Delta, care este foarte contagioasă, și sezonului turistic intern. Anunțul despre Wuhan a venit în momentul în care China a raportat 90 de noi cazuri de Covid, marți. Comisia Națională de Sănătate a declarat că 61 dintre acestea au fost transmise local.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net