Ioana Ginghină se luptă cu o boală de piele fără leac
E sexy, are o siluetă de invidiat şi o piele fără cusur, căci dă bani grei pe tratamentele anticelulitice. Ce mai, Ioana Ginghină e o tipă... "bine"! Multe femei ar putea-o invidia, dar ce nu ştie lumea e că vedeta suferă de o boală fără leac: dermatită seboreică. Mai rău e că aceasta se poate transforma în psoriazis.
A bătut pe la uşile medicilor şi a colindat în lung şi-n lat clinicile din ţară, doar-doar o scăpa de necazul care a dat peste ea, încă de acum 12 ani.
Degeaba! Ioana Ginghină n-a avut încotro şi a trebuit să se resemneze că toată viaţa dermatita seboreică îi va da bătăi de cap.
„Când sunt mai stresată sau când folosesc produse cosmetice pentru păr îmi apar nişte coji inestetice care se transformă într-o mătreaţă enervantă.
Am fost la mai mulţi dermatologi şi mi-au recomandat diverse şampoane care mi-au făcut bine o perioadă, dar tot nu am scăpat de această problemă.
Toţi specialiştii mi-au spus că e o boală de care nu voi mai putea scăpa vreodată, iar dacă nu o ţin sub control se poate transforma în psoriazis.
De atunci folosesc acelaşi şampon recomandat de dermatolog, iar atunci când vin crizele de dermatită seboreică fac un tratament cu diprosalic pentru scalp", ne-a declarat Ioana.
Ce a învăţat, o dată cu acest neajuns, să-şi spele corect părul: "E foarte important şi procesul prin care îţi speli părul. Pielea capului trebuie bine masată, iar clătirea este la fel de importantă".
Şi pentru că nu poate folosi orice fel de produse cosmetice, vedeta "sparge" sume mari pe bio, care sunt mult mai scumpe: "Folosesc doar produse naturale, bio, săpunuri hand-made, balsamuri tot bio, pe bază de plante.
Măştile, în general, sunt naturale, combinaţii diverse de uleiuri şi vitamine. O mască pe care o ador este cea din ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de argan şi vitaminele A şi E".
Ce este psoriazisul
Psoriazisul e o boală dermatologică cronică, care determină o creştere rapidă exagerată a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăgi tegumentare îngroşate, albicioase.
Apar la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi spatelui.
Simptomele cel mai frecvent întâlnite în psoriazis sunt următoarele:
- zone mici, sângerânde, rezultate din descuamarea leziunilor cutanate;
- zone tegumentare roşii, reliefate (plăgi cutanate) care prezintă cruste lucioase la suprafaţă;
- cruste subţiri sau îngroşate, cu localizare la nivelul scalpului;
- prurit (mâncărime), în special în fazele acutizate ale bolii, (sub sâni, în axile, pe fese);
- îngălbenirea unghiilor de la picioare;
- desprinderea unghiei de la rădăcină.