Ipoteză șoc. Pomana de la mănăstire care a ucis trei oameni ar fi fost contaminată cu otravă pentru șoareci, posibil în spital

Ultima actualizare:

Anchetă uriașă la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei oameni au murit și alți 29 au fost transferați de urgență la alte spitale după ce au mâncat produse din pește preparate la Mănăstirea Florești. Peste noapte a apărut o ipoteză șoc, după ce reprezentanții lăcașului au transmis că aceeași mâncare s-a consumat și la mănăstire fără să se îmbolnăvească nici măcar o persoană. Drept urmare, anchetatorii iau în calcul contaminarea mâncării pe drum sau chiar în spital, posibil cu otravă împotriva șoarecilor. Joi dimineață, Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, a anunțat că la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic, potrivit presei locale. La spital erau internați 142 pacienți cu boli cronice.

image

Mănăstirea, amendată cu 40.000 de lei

Alerta s-a dar marți seara. În cursul zilei, pacienților li s-a împărțit mâncarea oferită ca pomană de Mănăstirea Florești, aflată la 70 de kilometri distanță. Așadar un drum de cel puțin o oră până la unitatea spitalicească.

Preparatele trimise pacienților au fost gătite în Mănăstirea Florești si au constat din: borș de pește pangasius, pilaf cu legume, pește pangasius prăjit și colivă. Mâncarea a fost servită în incinta spitalului. 

Spre seară, pacienții au început să prezinte simptomele unei toxiinfecții alimentare care au devenit din ce în ce în ce mai severe.

Autoritățile au fost alertate și au ajuns descins atât la Spitalul de Psihiatrie cât și la Mănăstirea Florești. Reprezentanții DSVSA au sigilat tot peștele și preparatele din pește depozitate în frigiderele și congelatoarele din mănăstire, la fel și bucătăria, relatează Vremea Nouă.

Între timp, reprezentanții lăcașului au fost amendați cu 40.000 de lei, pentru că nu aveau autorizație de funcționare pentru cantină și de catering și nici avizele necesare, iar reprezentanții DSVSA l-au identificat pe vânzătorul peștelui pangasius, urmând să aibă loc și aici o anchetă.

Ipoteza șoc: mâncarea contaminată cu otravă pentru șoareci

Din preparatele de pește s-ar fi consumat inclusiv la mănăstire, dar nimeni nu a prezentat vreo stare de rău. Un aspect important în anchetă care conduce la ipoteza că mâncarea a fost contaminată după ce a plecat de la Mănăstirea Florești. S-ar fi întâmplat pe drum sau chiar după ce a ajuns la spital. Analizele vor stabili dacă este vorba despre otravă împotriva șoarecilor.

„În cauză, se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Oana Şopu Vaslui, scrie Vremea Nouă.

Peștele pangasius, cel mai toxic soi de pe piață

Despre peștele pangasius, specialiștii spun că este cel mai toxic soi de pe piață. De altfel, în anul 2017, un important retailer din Europa a decis să suspende comercializarea acestui tip de peşte în mai multe ţări europene. O analiză amănunțită a demonstrat că acesta conține metale grele și nu aduce niciun beneficiu organismului, ci din contră, face mai mult rău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net