Mai ceva ca în Veneția. Bucureștiul, inundat în mai puțin de o oră!

Bucureștiul are o infrastructură de toată jena, lucru confirmat și de o scurtă furtună de vară, dezlănțuită marți, 14 iunie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o „avalanșă” de alerte în ultimele zile, dar furtuna de marți a fost, de departe, cea mai intensă.

Infrastructura nu face față condițiilor meteo extreme

Din fericire, a durat aproximativ o oră, suficient cât să demonstreze, încă o dată, că în București infrastructura nu face față unor situații extreme, fie ele și de scurtă durată.

Canalizarea pluvială nu a făcut față, mai multe străzi și bulevrade fiind inundate, precum canalele din Veneția.

Apa a ajuns la jumătatea portierelor mașinilor, în trafic

Apa ajunsese, în unele locuri, și până la jumătatea portierelor mașinilor. Luciul apei era plin de bucăți de gheață, după căderile de grindină, amestecate cu frunze și, evident, cu gunoaie.

Stația de metrou Valea Ialomiței. Sursa: Facebook/ Sonia Simionov

Când străzile nu au mai făcut față, șuvoaiele de apă și-au găsit drum nou, prin stațiile de metrou! Așa că stația Valea Ialomiței, din Drumul Taberei a ajuns să arate de parcă ar fi captat direct râul Ialomița, spre subteran.

Stație de metrou inundată

Scările stației de metrou arătau precum un tobogan de apă dintr-un waterpark. Din  fericire, călătorii nu au fost surprinși de furtună pe trepte.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare.

Circulația trenurilor de metrou se desfășoară normal”, au transmis asigurări reprezentanții Metrorex.

Capitala, sub cod roșu de furtună. Sursa: Facebook/ Sonia Simionov

Traficul rutier și cel al mijloacelor de transport în comun au fost, așa cum se întâmplă mereu, paralizate. Mașini blocate, tramveie blocate, călători evacuați prin apă și ploaie, sub „bombardamentul” bucăților de grindină.

Furtuna a blocat traficul rutier și mijloacele de transport în comun

Nu au lipsit nici copacii căzuți sau avertismentele tip SMS, transmise prin Ro-Alert, îcând furtuna era în plină desfășurare, iar populația știa foarte bine, deja, ce spectacol violent oferă natura.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
cub ion țiriac png
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg