Fum la metrou, în București, între Tineretului și Eroii Revoluției

Un nou incident a perturbat activitatea de la metroul bucureștean, în dimineața zilei de joi, 26 mai.

Incidentul de joi dimineață a avut loc la ora 5.00
Incidentul de joi dimineață a avut loc la ora 5.00

În jurul orei 5.00, când încep primele curse ale garniturilor, între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției a fost sesizat fum și un miros înnecăcios.

Un cablu încins risca să se aprindă

Echipele de intervenţie ale Metrorex au intervenit și au constatat deteriorarea unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare, aparent, din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel, praf, alte reziduri.

Citește și: Călători evacuați de la metrou. Fum, în tunel, între stațiile Universitate și Romană

Angajații Metrorex au urmat procedurile și au sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Totodată, aceștia au acționat ventilaţia pe modul de evacuare a fumului din subteran.

ISU a cerut închiderea stațiilor până la rezolvarea situației

Preventiv, pompierii au hotărât închiderea celor două stații până la remediere. Această întrerupere nu a durat mult și, după verificări, stațiile au redeschise.

Din fericire, nu a fost nevoie de evacuarea călătorilor, nefiind înregistrate victime sau călători afectați de acest eveniment. Din păcate, este al doilea incident petrecut în subteran, culmea, pe aceeași magistrală, unde, pe 24 mai, a izbucnit un incendiu.

Tren blocat între stații pe aceeași magistrală

Marți dimineață, 24 mai, o garnitură de tren a rămas blocată și tunelul a fost inundat cu fum, între stațiile Universitate și Piața Romană. Trenul se deplasa pe direcția Piața Romană - Berceni, fiind blocat la plecarea din Romană.

Călătorii au fost evacuați, nu au fost înregistrate victime, însă, au existat urmări neplăcute. 

Călătorii au primit îngrijiri medicale

Din cauza expunerii la fum, 25 de persoane au primit îngrijiri medicale, la fața locului, și două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Floreasca .

Din păcate a fost un incident la metrou, între stația Română și stația Universității. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistați medical. Au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD jos, înainte să iasă.

A fost activat planul roșu

Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panică, și au fost echipe jos în metrou care le-au asistat inițial și le-au adus la punctul de triaj", a declarat Raed Arafat, care s-a implicat, de altfel, în operațiunea de salvare.

Citește și: Momente de groază la metrou: bărbat atacat cu maceta. Ce a strigat agresorul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţă că a fost identificată sursa unui incendiu şi că s-a intervinit pentru stingerea acestuia. Mai precis, pompierii care au intervenit au spus că a fost vorba de o flacără la o cutie cu conductori, la nivelul șinelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net