Incendiu de proporții pe Calea Moșilor! Monument istoric, mistuit de flăcări

Un incediu de proporții a izbucnit pe Calea Moșilor, iar flăcările au cuprins două imobile, iar unul dintre acestea este o clădire de patrimoniu. Pompierii au intervenit de urgență cu 10 autospeciale și se lupt la acest moment să stingă flăcările. 

Incediu de proporții pe Calea Moșilor! Monument istoric mistuit de flăcări
Incediu de proporții pe Calea Moșilor! Monument istoric mistuit de flăcări

Două clădiri de pe Calea Moșilor au fost cuprinse de flăcări în această seară, iar autoritățile au intervenit cu dificultate din cauza zonei înguste. Pompierii au ajuns de urgență la fața locului cu 10 autospeciale și încearcă la acest moment stingerea incendiului. 

Citește și VIDEO Incendiu puternic în Delta Văcărești. Peste 15.000 de metri pătrați, afectați de flăcări

Potrivit primelor informații, incendiul a pornit de pe acoperișul uneia dintre clădiri și s-a extins rapid. Unul dintre imbilele mistuite de flăcări este o clădire monument. 

Incendiul se manifestă pe o suprafață de 300 de metri, pe acoperișul unuia dintre imobile și există riscul de propagare.

"Acționăm cu 10 autospeciale de stingere cu apă si spumă, o descarcerare, o autoscară de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD", comunică ISU București - Ilfov.

Din informațiile oferite de autorități, la momentul de față nu există victime. Se intrevine cu dificultate pentru stingerea flăcărilor din cauza spaţiului îngust şi a liniilor de alimentare cu energie electrică a tramvaielor care tranzitează zona.

Citește și VIDEO A ars centrul comercial Prosper din sectorul 5! Locuitorii din zonă, evacuați din cauza incendiului violent

Traficul a fost restricționat pe Calea Moșilor, în zona incendiului pe Strada Paleologu şi bulevardul Hristo Botev, informează Brigada Rutieră.

Participanţilor la trafic li se recomandă să evite zona, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă.

Calea Moșilor este una dintre zonele condamnate ale Bucureștiului și se poate observa cum majoritatea clădirilor de la intersecția cu bulevardul Carol pînă la Piața Sfîntul Gheorghe, se află într-o stare avansată de degradare. 

Singura soluție pentru aceste imobile ale ,,Bucureștiului de altă dată" este un plan de reabilitarea urbană, însă investiția în clădiri cu valoare culturală este mult prea puțin profitabilă pentru marii patroni imobiliari, comparativ cu distrugerea completă și ridicarea unor centre comerciale în loc.

Zone precum Calea Călărașilor sau Podul Vergului păstrează ceva din atmosfera pitorească a Bucureștiului de la început de secol XX.  În 1904 pe aceste străduțe unde răsuna forfota ciotadină puteai găsi băcanii, brutarii, boiangii, bărbieri, cîrciumari, ceasornicari, cofetari, croitori, dogari, farmacia La Pelicanul de aur, magazine de încălțăminte, mașini agricole, potcovari, pictori, profesori, preoți, tapițeri, tutungii, sublocotenenți, locotenenți, căpitani și diverși funcționari ai statului, notează dilema.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg