VIDEO Incendiu puternic în Delta Văcărești. Peste 15.000 de metri pătrați, afectați de flăcări

Ultima actualizare:

Un incendiu violent a izbucnit marți, în jurul prânzului, în Parcul Natural Delta Văcărești, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Vântul puternic a extins flăcările și fumul dens, peste 15.000 mp de vegetație fiind afectați.

Incendiu violent în Delta Văcărești. Foto: Foto: ISU Bucuresti-Ilfov
Incendiu violent în Delta Văcărești. Foto: Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Din cauza vântului, suprafaţa arsă a ajuns la 15.000 de metri pătrați, fiind suplimentat numărul echipajelor care au intervenit. 11 echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările, iar polițiștii au dirijat traficul rutier în zonă. A fost remis mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea și avertizarea populației care locuiește în zonă. Incendiul a fost stins, fără să fie semnalate victime.

În urma incendiului de vegetaţie din Delta Văcăreşti, traficul rutier se desfăşoară pe Şos. Vitan-Bârzeşti sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere. În acest context solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei. 

Nu este primul incendiu care are loc în Delta Văcărești, cel mai puternic fiind înregistrat pe 24 februarie 2020, când a ars aproximativ 30.000 de vegetaţie uscată. Și în 2017 Delta Văcăreşti a ars, iar aproximativ 5.000 de metri pătraţi de pădure au fost afectaţi.

Parcul Natural Văcăreşti, delta din mijlocul Capitalei

În mai 2016, prin Hotărâre de Guvern, a fost înfiinţat oficial Parcul Natural Văcăreşti, denumit şi „Delta dintre blocuri”. Delta Văcărești este un loc inedit în Capitală, fiind singura arie naturală urbană protejată din România. La ora actuală, este un punct de atracţie pentru cei dornici de o aventură în natură, zona adăpostind zeci şi sute de specii de păsări (egrete, stârci, cormorani, lebede, lişiţe, raţe şi gâşte sălbatice, pescăruşi), mamifere (vulpi, iepuri, dihori, vidre şi bizami etc), reptile și plante.

Delta Văcărești, o oază în inima Capitalei
Delta Văcărești, o oază în inima Capitalei

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net